Näin taas unta Rautalammesta, jossa sijaitsi äitini lapsuudenkoti, josta tuli myöhemmin perheeni kesämökki vuoteen 2002 asti. Olen nähnyt kyseisestä paikasta säännöllisesti unta vuodesta 2008 asti, enkä enää ajattele että unet ovat jonkinlaisia profetioita tai freudilaisittain tukahdutettuja lapsuudenmuistoja.

 

Näin unta jossa osallistuin Veeran harrastusryhmään, jossa kävin puolitoista vuotta takaperin. Unessa sudin sinistä väriä paperille ja aloin itkemään; näen usein unta joissa itken ilman mitään syytä, ja jostain syystä ne unet ovat parhaita mitä olen ikinä nähnyt.

 

Hoidettuani aamutoimet lähdin saman tien tapaamaan vanhempiani. He olivat nauttimassa lounasta, ja myöhemmin he lähtivät Stadivaarirock- konserttiin.

 

Olen joskus ajatellut että jos vanhempani olisivat eläimiä, he olisivat varmaan karhuja, sillä he murisevat ja karjuvat minkä ehtivät.

 

Olen joskus toivonut että vanhempani delppaisivat niin pian kuin mahdollista, niin voisin pistää ranttaliksi.

 

Join itseni kofeiinipilveen, söin kaikki heidän kaurakeksinsä ja suklaavohvelinsa, takavarikoin kaikki Tallinnan risteilyllä kertyneet sentin kolikot jotka löysin olohuoneen kirjahyllyä koristavasta pahkakupista.

 

Matkustin bussilla kotiin, enkä välittänyt siivota vaikka olisi pitänyt. Loin uuden suomiblogin Vuodatukseen, nimimerkillä ”kakkakukka”, ja juttelin Suvin kanssa puhelimessa Tallinnan matkasta (aiomme mennä 22. elokuuta päiväristeilylle Tallinnaan) ja hänen ”kiltistä ja herttaisesta” koirastaan Jofasta.

 

Myöhemmin päivällä matkustelin bussilla takaisin kotikotiin, eivätkä vanhemmat olleet vieläkään paikalla.

Nyt minusta tuntuu että olisi pitänyt noudattaa teiniangstivuosien meininkiä ja hihhuloida kotona, kun käppäilin tietä pitkin kotiin tihkusateessa ja variksien naureskellessa, mietin uskallanko sanoa äidille että hänen olisi pitänyt abortoida minut.

 

Perillä kotona olin jo paremmalla tuulella. Mietin että alan siivoamaan, minulla on aika paljon duunia; pitää imuroida ja luututa lattia ihan joka neliösentiltä mukaan lukien huonekalujen alta, pyyhkiä pöly ja lika jalkalistoista, tiskata astiat, vaihtaa lakanat, pestä ne ja laittaa puhtaat lakanat sänkyyn, mutta ensin pitää viedä patja sekä matto ulos tampattavaksi, puistella täkki ja tyyny, puleerata kylpyhuone lattiasta kattoon, pyyhkiä pölyt koriste- esineistä, pyyhkiä kirjoituspöytä ja keittiön tasot, ja samaan aikaan pitää keittiön ikkunaa ja parvekkeen ovea auki, ja pitää varmaan myös pestä sohvasängyn vieraspatjan päällinen ja viedä patja ulos tampattavaksi. Olen myös suunnitellut peseväni verhot, ne ovat hiukan pölyiset. Niin että paras ryhtyä hommiin.