Näin edellisenä yönä unta joka alkoi mukavasti, mutta alkoi pian muistuttaa painajaista.

Näin myös unta 11. Tohtorin ja Amy Pondin seikkailuista; kyseisessä unessa nousi puheeksi Tohtorin elämän ikuinen paradoksi, onko oikeutettua tappaa kokonainen rotu, kuten vaikka dalekit ja kyberihmiset ja sycoraxit ja muut pahat olennot, jos kyseisellä teolla voidaan pelastaa useampi elämä?  

 

Mummi oli lähtenyt kävelylle aikaisin aamulla, minä nukuin kello yhteentoista asti ja päätin nousta silloin kun huvitti, kun mummi ei ollut herättämässä.

En jaksanut peseytyä, otin vain aamulääkkeet, rasvasin kasvoni Aqualanilla, ja puin vaatteet päälle ja laitoin kaulaan korun.

 

Nautin aamiaiseksi riisipuuroa vadelmahillolla ja kupillisen mustikoita, ja join aamukahvin.

 

Myöhemmin päivällä lähdin kävelylle. Yön aikana oli pyryttänyt lunta, puut olivat kuin sokeroituja ja metsä oli kuin keijujen taikoma.

Kävelin uimarantaan ja takaisin. Olin jostain syystä huonolla tuulella vaikka mitään ikävää ei ollut tapahtunut, harhat kiusasivat minua enemmän kuin eilispäivänä. Ulkona oli muutenkin niin puuroinen keli, etten jaksanut kävellä kauaa.

 

Mummolaan palattuani tein taas kasvo- ja kaulalihasharjoituksia, ja harjoitin myös jalkateriäni.

 

Autoin mummia perunoiden ja lanttujen kuorinnassa, söimme lounasta yhdessä, ja katsoimme televisiosta hiihtokisoja. Mummi nukkui päiväunet, minä kirjoitin päiväkirjaa, neuloin peittotilkkua, ja luin Anja Kaurasen kirjaa Syysprinssi.

 

Iltapäivällä oli mummin saunavuoro, hän halusi katsoa jonkun televisiosarjan päätösjakson joka näytettiin samaan aikaan, joten sovimme että kävisin saunassa ensin yksin ja mummi tulisi myöhemmin.

 

Suihkutiloissa pesin tukkani ja kroppani, menin saunaan, kävin viilentymässä, sitten menin uudelleen saunomaan, sitten rasvasin kasvot ja kropan ja kädet Aqualanilla.  

 

Mummolaan palattuani join iltapäiväkahvit ja katselin itseäni peilistä, ihastellen kuinka nätiltä näytän. Leikkasin kynnet sormista ja varpaista, ja tuumasin että voisin myöhemmin tänä vuonna mennä manikyyriin ja sitten, nypin karvat pois isovarpaiden juuresta, leuasta, ja kulmakarvojen välistä.

 

Mummi katsoi ohjelmansa loppuun asti, lähti saunaan ja palasi vartin päästä, oli kuulemma ollut hyvät löylyt. Sitten hän paistoi minulle lettuja.

 

Päätin olla loppuillan yöpaita päällä, kun en ollut kuitenkaan enää ulos lähdössä.  

Katsoin mummin kanssa Pokka pitää- brittikomedian jakson jossa Hyacinth aikoo viedä isänsä piknikille, Rose seurustelee herra Butterfieldin kanssa, ja Sheridan pukeutuu silkkipyjamiin.

Silkkipyjamista tulikin mieleeni, että minun pitäisi ostaa uusia yöpaitoja. Olen miettinyt Marimekon raidallisia pitkähelmaisia yöpaitoja, sen ohella pitäisi ostaa useampi pari Happy Socks- ja Marimekko- nilkkasukkia, ja vielä sen ohella Hare- Brained Designs- nettikaupasta Doctor Who- alushousuja.

Jossain vaiheessa olisi hankittava vielä uusi kolikkokukkaro, onneksi löysin yhden nätin ja edullisen vetoketjullisen kukkaron Amazon.co.uk- sivustolta. Tilaan sen sitten ensi viikolla.

 

Kello kahdeksan aikoihin otin iltalääkkeet, harjasin hampaani, ja annoin mummille hyvänyönsuukon.

 

Huomenissa aion varmaan käydä kävelyllä ja neuloa ”tilkkutäkkitilkun” valmiiksi. Siististi cool linjuribussi lähtee Kangasalalta klo 17:40, olen kotona varmaan joskus kello yhdeksän aikaan illalla. Aion vain ottaa lääkkeet ja hoitaa iltatoimet ja laittaa puhtaat lakanat sänkyyn, ja mennä nukkumaan.