Kuten mainitsin aiemmassa merkinnässä, vietin pitkäperjantain ja lankalauantain välisen yön kotikotona eli vanhempieni luona.

 

Heräsin aikaisin aamulla siihen että aamuvirkut vanhempani kolistelivat keittiössä. Nousin ja otin aamulääkkeet, harjasin hampaat, pukeuduin, sipaisin Apolar- voidetta oikeinpuoleisen ranteeni ihottumaan, ja join kupin kahvia.

 

Nautin lounaaksi äidin laittamaa ruokaisaa salaattia, join kahvia ja sitten lähdin käymään Helsingissä. Käppäilin Martinlaakson bussiasemalle ja matkustin bussilla 421 Helsinkiin, ja menin Amos Andersonin taidemuseoon.

 

Uudessa näyttelyssä oli jääveistoksia, vanhemmassa näyttelyssä oli maalattuja tauluja jotka esittivät Helsingin satamaa joskus muutama vuosikymmen sitten. Tykkään paljon niistä maalauksista, ne saavat minut samaistumaan tunnelmaan; kuvittelen käveleväni sumuisena aamuna sataman kautta, lokit rääkyvät ja meri kuohuu.

 

Kävin muutamassa kaupassa, sitten matkustin bussilla 322 Raappavuorelle.

 

Kotikotona join vielä kolmannen kupin kahvia, pakkasin tavarani ja lähdin omaan kotiini.

 

Matkustin bussilla 565 Myyrmäkeen ja kävin Myyrmannissa. Ostin Hennes & Mauritzista kaksi tekopalmikkoa, yksi platinanvaalea jossa on vaaleansininen rusetti ja muovista amulettia muistuttava kuva Frozen: Huurteinen seikkailu- elokuvan kuningatar Elsasta. Toinen taas on pinkki, punainen ja violetti, ja siinä on vaaleanpunainen rusetti ja punainen sydämenmuotoinen muovinen jalokivi.

Kävin myös Citymarketissa ostamassa kaksi pulloa Frezza Moccaa, kaksi levyä Marabou Japp- suklaata, pullon alkoholitonta suuvettä, ja viisi erikokoista ja eriväristä glitteröivää virkkuukoukkua.

 

Perillä kotona laitoin matkatavarat ja ostokset paikoilleen.

 

Illan hämärtyessä kävin pitkällä kävelylenkillä.

Kotiin palattuani yritin virkata mustekala- lelun villalangasta, ihan vain kokeeksi, mutten osannut. En kerta kaikkiaan ymmärtänyt miten yhden silmukan päälle virkataan kaksi silmukkaa. Onneksi menen ensi kuussa tapaamaan isoäitiäni, hän osaa virkata.

 

Katsoin Netflixiltä Doctor Who- televisiosarjaa. Katsoin loppuun jakson Let’s Kill Hitler, sitten Night Terrors, ja sitten pätkän jaksoa The Girl Who Waited. Sitten menin nukkumaan.