Mentyäni sänkyyn eilisiltana sain päähäni että kirjoittaisin päiväkirjaani kyseisen päivän merkinnän alusta loppuun asti. Olin vain sutinut randomeja ajatuksia sivuille, enkä ollut muistanut mainita näkemiäni unia enkä päivän tärkeimpiä (kirjoitin vahingossa ”törkeimpiä”) tapahtumia. Kirjoitin ”17. syyskuuta”, ja sitten kirjoitin kaiken mitä olin sen päivän aikana tehnyt. Sitten menin tyytyväisenä nukkumaan.

 

Onneksi en nähnyt kovinkaan pahoja unia, yhdessä unessa hukkasin avaimeni mutta löysin ne myöhemmin. Muut unet olivat sitten ihan viihdyttäviä, uneksin että kaverustuin Hemsworth- Thorin ja Hiddleston- Lokin kanssa, leikin Ainu- pehmopupujen kanssa, katselin jazz- henkisiä romanttisia piirrettyjä, luin Emily Strange- sarjakuvia, nämä ainakin muistan.

 

Tänä aamuna nousin noin puoli kahdeksalta aamulla, hoidin aamutoimet ja lähdin heti aamupuuron syötyäni käymään kotikotona. Päätin mennä kävellen, en pelkästään kauan kohistun lakon vuoksi, jonka seurauksena joukkoliikenne oli pysähtynyt, vaan myös liikunnan vuoksi. Onneksi omasta kodistani ei ole pitkä matka Martinlaaksoon.  

 

Ulkona ei ollut kovinkaan kylmä, ja aurinko kurkisteli pilvien lomasta. Oli kyllä sateisen tuntuista.

 

Perillä kotikotona kaikki oli niin kuin eilenkin, lajittelin postit ja siivosin. Keitin pannullisen kahvia ja kurpaisin sen maidolla ja sokerilla, surffailin netissä, harrastin kasvojumppaa ja jalkajumppaa.

 

Myöhemmin päivällä kuulin ukkosen jyrinää, en nähnyt salamointia mutta alkoi satamaan rankasti.

 

Keskipäivän aikaan kun sade oli lakannut, päätin lähteä kävellen takaisin kotiin. Kävelin Varisto- Pähkinärinne- Hämeenkylä- Vapaala- alueen halki Myyrmäkeen. Siinä vaiheessa aurinko oli tullut esiin. Nautin olostani, harhatkaan eivät kiusanneet samalla lailla kuin ennen, ihan tunsin kuinka jalkani vahvistuivat ja poskeni alkoivat hehkumaan.

 

Kävin Myyrmannin Hennes & Mauritzissa katselemassa urheilurintaliivejä, niitäkin pitäisi hankkia jossain vaiheessa ja mieluiten useampi pari.

 

Kotiin palattuani join pari kuppia piparminttuteetä sokerilla, ja varauduin huomenna alkavaa siivousrutiinia varten sen verran että rullasin maton ja vein sen parvekkeelle, sitten otin pölynimurin ja lattiamopin esille siivouskomerosta ja laitoin ne nurkkaan odottamaan huomista.

 

Vältellessäni kuntosalille lähtöä päätin ottaa pyykit pois kuivaustelineeltä, silittää ne, ja viikata ne vaatekaappiin. Sen jälkeen tiskasin astiat, mukaan lukien mikroaaltouunin lasisen aluslautasen, hammasharjamukin, ja sen muovisen Charmmy Kitty- mukin jossa säilytän saksia, jotka tiskasin myös.

 

Soitin Kaarinalle ja kysyin onko minun mahdollista saada käyttööni kellarikerroksen komero, jossa säilyttää tavaraa; veisin sinne vanhat päiväkirjani. Kaarina sanoi että minun on mahdollista saada sellainen, mutta minun pitää itse ostaa siihen lukko. No, eiväthän ne kalliita ole.  

 

Neljän aikaan iltapäivällä päätin sitten tempaista persaukseni ylös sohvalta ja lähteä kuntosalille, toivoin että se olisi lakosta huolimatta auki.

Kävin samalla kellarissa, ja huomasin että minulle kuuluva komero, se jossa oli asuntoni numero, oli lukittu ja metalliverkkoseinän läpi katsottuna huomasin että se oli täynnä jotain ihan älytöntä tavaraa, kuten esimerkiksi valkoinen lauta johon oli piirrelty kuvia, aivan kuin taidekoulun vessakopin seiniltä.

Päätin että ottaisin asian puheeksi Kaarinan kanssa, soitin hänelle ja jätin viestin hänen vastaajaansa. Yritin myös soittaa Myyrmäen huoltoon, mutta se oli kiinni.

 

Kuntosali oli onneksi auki. Vedin saman rutiinin, eli kävelin juoksumatolla reipasta vauhtia 24 minuuttia, sitten käytin suurimpaa osaa kuntolaitteista. Lähdin tasan kello viideltä.

 

Harkitsin että menisin käymään taas kerran vanhempieni kotona, mutta en olisi jaksanut raahata kassillista hikisiä urheiluvaatteita Louhelan halki. Sitä paitsi, jos menen kello kuuden jälkeen illalla viettämään aikaa jonnekin, vaihtoehdot ovat ne että palaan kotiin rättiväsyneenä enkä jaksa hoitaa iltatoimia. Tai sitten olen niin täpinöissä että valvon keskiyöhön tai pidempään enkä viitsi hoitaa iltatoimia, varsinkin jos olen juonut kahvia.

 

Palasin kotiin, laitoin kuntosalivaatteet pyykkikoriin, laitoin pari voileipää ja join maitoa. Minullahan on koko huominen päivä aikaa käydä kotikotona.

 

Huomenna aion siivota asuntoni lattiasta kattoon kuten joka viikonloppu. Pitää varmaan myös pestä verhot, niitä ei ole koskaan pesty.

On myös uimahallipäivä, tällä kertaa yritän uida yli 100 metriä ja pitää taukoja etten hengästy liikaa.