Heräsin kello kolmen aikaan aamulla; tiesin etteivät rahat olisivat vielä rapsahtaneet pankkitililleni, joten jatkoin nukkumista.

 

Myöhemmin heräsin kello yhdeksältä, kävin ottamassa aamulääkkeet ja menin takaisin pötkölleni.

 

Nousin kello puoli yhdeltätoista, vääntäydyin ylös sängystä, puin päälleni kesämekon ja laitoin itseni freesimpään kuntoon. Tänään olisi ollut tukanpesupäivä, mutta päätin että kävisin suihkussa vasta illemmalla; nyt minulla oli kiire shoppaamaan.

 

Käynnistin läppärin ja kirjauduin nettipankkiin. Viikkorahat olivat rapsahtaneet tililleni, samaten kuin viiden euron edestä plussapisteitä.

 

Kävin Myyrmannissa nostamassa fyffet pankkiautomaatilta, sitten menin Iso- Myyriin käymään ompelimossa.

Olin vienyt sinne pinkin unelmaprinsessamekon ja violetin Dirndl- mekon, ensimmäistä piti leventää rinnustan kohdalta, toisesta piti ommella repeämä umpeen. Samalla kun maksoin, vein sinne sinisen Dirndl- mekon jota piti myös leventää, ja retro- tyylisen esiliinan josta piti ommella hame.

 

Kävin paikan päällä Tokmannissa ostamassa pyöräilyshortsit, ne ovat kesähelteillä kätevämmät kuin legginsit. Aion ostaa niitä useamman kappaleen.

Kävin Myyrmannin Citymarketissa ostamassa kaksi pakettia hammasväliharjoja, sekä suihkupullollisen ilmanraikastinta.

Kävin apteekissa ostamassa kaksi pakettia Ketipinor- reseptilääkettä, sekä kuusi pumppupullollista Aqualan Plus- perusvoidetta. Nyt minulla pitäisi olla lääkeasiat kondiksessa, eivätkä ne maksaneet kuin viisi euroa yhteensä, sillä minulla meni aika nopeasti alkuvuodesta lääkekorvauskatto umpeen ja nyt saan siis loppuvuoden ajan yhden lääkesatsin kahdella ja puolella eurolla per satsi.

Kävin myös juna- aseman viereisellä kirpputorilla ostamassa sellaisen taulun, jossa enkeli johdattaa kahta lasta risaisen sillan yli. Onhan se aika kitsch- henkinen, mutta se on tarkoitettu lahjaksi isoäidilleni jota menen morjenstamaan ensi kuussa. 

 

Kotiin palattuani laitoin tavarat paikoilleen, ja sitten lähdin uudelleen ulos.

 

Matkustin junalla Helsinkiin, sieltä metrolla Hakaniemeen, ja kävin UFF- myymälässä. Siellä on tällä hetkellä viikkoalennus, mutta kaikki parhaimmat vaatteet olivat jo myyty päältä pois.

Ostin kuitenkin sellaisen 80- lukulaisen villapaidan, se maksoi vain kolme euroa. Sitten menin kulman taakse Ekoloon ja ostin neljä Humble Brush- hammasharjaa, kaksi valkoista ja kaksi sinistä isänmaallisessa hengessä, sen jälkeen matkustin metrolla keskustaan ja sieltä junalla Myyrmäkeen.

 

Perillä kotona huomasin saaneeni postissa ilmoituksen paketista. Lähdin hakemaan sitä, samalla postitin syntymäpäiväkortin Tavishille, ja pienen paketin Lokille.

Paketissa oli DVD- boksi jossa oli Doctor Who- televisiosarjan ensimmäiset kolme jaksoa William Hartnellin kaudelta.

 

Kotiin palattuani laitoin tavarat paikoilleen ja siivosin hieman; laitoin vaatteet pyykkikoriin, pakkailin tavaroitani mummolareissua varten, laitoin hernekeittoa illalliseksi, juttelin puhelimessa Suvicitan kanssa.