En ymmärrä miksi olen herännyt viime viikon ajan joka aamu joskus kello kahden tai kuuden välillä virkeänä, kun joskus saatan nukkua yli keskipäivän ja olen silti väsynyt.

Onhan se rasittavaa herätä aikaisin, kun ei voi tehdä juuri mitään etteivät naapurit häiriinny. Voisinhan tietysti neuloa Äiti Teresa- peittoja varten neliöitä, lukea Sherlock Holmesin seikkailuista, tai katsoa Netflixiä.

 

Joka tapauksessa, perjantaiaamuna nousin kello viiden jälkeen, otin aamulääkkeet ja tarkistin nettipankista että olin saanut rahaa; siellähän ne Brysselin rahayksiköt makoilivat ja oikein naureskelivat minulle. Menin takaisin nukkumaan ja nousin kännykän herätyskellon soitua kello kymmeneltä, olin kylläkin jo silloin hereillä joten nouseminen ei tuottanut mitään vaikeuksia.

 

Peseydyin ja heitin päälleni yksinkertaisen mekon, ja lähdin käymään Myyrmannissa. Nostin automaatilta rahaa ja kävin ostamassa ruokaa ja hygieniatuotteita ja hieman namiskuukkelia, ainakin maitoa ja kaakaojauhetta ja putelin Nivea- kasvojenpesuainetta ja paketin sieniliinoja, sen ohella kahdet pohjalliset, yhden yksinkertaiset hiilikuituiset Converse- tennareihini, ja yhdet kumiset Scholl- pohjalliset buutseihini, sekä tuubin pikaliimaa jotta saisin viimeksi mainitut pohjalliset pysymään viimeksi mainituissa buutseissa. Onhan se nyt piru kun ne Scholl- pohjalliset olisivat juuri ihanteelliset buutseihin, mutta ne liukuvat aina paikoiltaan. Ei siihen auta muu kuin teollinen pikaliima. ¨

 

Palasin kotiin ja laitoin tavarat paikoilleen ja nautin hieman aamupalaa.

Kello oli siinä vaiheessa sen verran että minulla alkoi olla kiire; olin menossa ystäväni Eleclyan kanssa Helsinkiin katsomaan 3D- elokuvaa Liisan seikkailut Peilimaassa Kinopalatsiin, elokuva näytettäisiin kello yhdeltä iltapäivällä.

Matkustin kehärataa pitkin junalla Tikkurilaan, sieltä bussilla Eleclyan kotiseuduille jossa hän hyppäsi samaan bussiin. Matkustimme Aviapolikseen ja sieltä junalla Helsinkiin, ja jouduimme juoksemaan ehtiäksemme Kinopalatsiin. Onneksi ehdimme ja saimme revittyä huumoria tilanteesta. Ostimme kaksi lippua vakipaikoillemme keskiriville, ja yhden pänikän popcorneja jonka jaoimme.

 

En ole siis nähnyt ensimmäistä Tim Burtonin ohjaamaa Liisa Ihmemaassa- elokuvaa, mutta päätin varata sen kirjastopalvelusta DVD:llä. Tämänkertainen elokuva oli positiivinen yllätys, joten ensimmäinen elokuva on varmasti myös hyvä.

 

En oikeastaan olekaan niin vastarannankiiski kuin kuvittelin, 3D- elokuvat ovat ihan yhtä jees kuin vaikka 2D- versiotkin.

Tunsin sympatiaa Punaista Kuningatarta kohtaan, vaikka hän oli tarinan pahis. Andrew Scott, joka näytteli Jim Moriartya BBC:n Uusi Sherlock- sarjassa, oli myös karismaattinen mielisairaalan lääkärinä, vaikka hänellä oli vain ihan lyhyt rooli elokuvassa. Loppu oli myös mahtava, mutta en spoilaa sitä niille jotka eivät ole sitä vielä nähneet.

Bechdelin testi ei varsinaisesti toteutunut, mutta elokuvassa oli valtavasti naisenergiaa. Arvostin myös viittausta Michael Bayn Transformers- elokuvasarjaan.

 

Leffan jälkeen menimme Kiasmaan odottamaan Miretteä, ostin myymälästä postikortin.

Mireten saavuttua maksoin hänelle yhden velan sen jälkeen kun hän oli ostanut minulle Fiorellasta parin nilkkasukkia Pride- kulkuepäivänä, ja myöhemmin levyn Marabou- suklaata.

Sen jälkeen menimme käymään Kaisaniemen Fiorellassa ja Hakaniemen UFF:issa. Kyseisessä myymälässä on taas viikkoalennus, mikä yleensä harmittaa minua sillä kaikki parhaimmat vaatteet ovat myyty alta aikayksikön. Onneksi ensi viikolla myymälöihin tulee uudet valikoimat, aion mennä koluamaan kaikki vintage- vaatteita myyvät UFF- kaupat läpi.  

 

Treffasimme myös Odessan kanssa, hän toi koiransa Kaapon paikalle. Menimme Mäkkäriin päivälliselle, kutsuin samalla Mireten yökylään luokseni.

 

Odessa ja Eleclya lähtivät muualle, minä ja Mirette kävimme Hakaniemen Basaarissa josta ostin oranssit pyöräilyshortsit. Kyseinen kauppa osallistui positiiviseksi yllätykseksi, löysin sieltä paljon upeita vaatteita.

 

Kävimme myös laukkukaupassa, löysin sieltä hienon repun jossa on paljon taskuja, se on myös sen verran uuden näköinen ettei se varmasti ihan heti hajoa niin kuin edellinen reppuni.

Lisäsin sen ostoslistalleni, pitäisi ostaa myös uusi lompakko ja korttikukkaro.

 

Lähdimme käymään Mireten kämpillä hakemassa hänen yökyläilytavaransa. Olimme valtavan hyvällä tuulella, nauroimme ja lauloimme ja huidoimme ja steppailimme.

 

Teimme hieman maakuntamatkailua, eli matkustimme metrolla Rastilaan ja sieltä bussilla Myyrmäkeen. Matkalla otimme kaveriselfieitä ja naureskelimme ”starter pack”- meemeille.

 

Perillä Myyrmäessä menin Mireten seuraksi Myyrmanniin kun hän osti hieman ruokaa, sitten menimme minun kämpilleni.

 

Perillä kotona liimasin ne kumiset Scholl- pohjalliset buutsieni pohjiin, ja lahjoitin tennarini ja ne hiilikuitupohjalliset Miretelle.

 

Vietimme illan surffaillen netissä, minä tilasin CDON- nettisivulta kaksi ladattavaa Scholl- jalkaraspia, yhden Miretelle synttärilahjaksi ja yhden minulle, Deadpool- elokuvan ”limited edition”- DVD:llä metallikansissa, ja pienen Disneyn prinsessa- figuurin.