Viime yönä näin jälleen kerran unta kesämökistä, eli siitä puutalosta joka oli äitini lapsuudenkoti ja myöhemmin perheeni kesämökki vuoteen 2002 asti. Kuten yleensä, unessa tiedostin näkeväni unta, ja huusin mökille ”Mitä sinä haluat minusta?! Miksi teet tämän minulle?!” tympääntyneenä siihen että saan melkein joka yö Silent Hill- viboja näistä unista. Yhtäkkiä uni teki minulle kepposen, ja tajusin että olinkin koko ajan huutanut kolmeosaiselle nojatuolisetille.

 

Yökyläkaverini Mirette joutui nousemaan aikaisin, ja vaikka olin valvonut eilisiltana keskiyön yli, jaksoin kuitenkin nousta samaan aikaan ja hoitaa aamutoimet. Otin aamulääkkeet ja puin vaatteet päälleni.

 

Mireten lähdettyä aioin soittaa äidilleni, mutta älypuhelimessani luki että kello ei ollut vielä edes puoli yksitoista, tiesin ettei äitini haluaisi minun paukkaavan kylään niin aikaisin.

 

Puuhastelin kaikenlaista, siivosin ja järjestelin tavaroitani, ja nautin juustonmakuisia Pringles- sipsejä ja Fazermint- konvehteja.

 

Myöhemmin päivällä lähdin tapaamaan äitiäni, soitin hänelle ja kerroin olevani tulossa käymään. Hän kuulosti yllättävän iloiselta.

 

Matkustin bussilla vanhempieni kotiin, isä ja äiti olivat molemmat kotona. Isä vaikutti myös yllättävän iloiselta. He pakkailivat tavaroitaan Amerikan- matkaansa varten.

 

Join appelsiinimehua ja kahvia, söin siivun vuohenjuustoa sekä monta salmiakkisuklaavohvelia.

 

Myöhemmin päivällä matkustin bussilla Helsinkiin. Kävin Kampin Suomalaisessa Kirjakaupassa ostamassa mustan taikamustekynän, sitten Ruohonjuuressa ostamassa puhdistussuihketta ja palasaippuaa.

Matkustin junalla Myyrmäkeen ja kävin Citymarketissa ostamassa erityisiä laastareita jotka on tarkoitus laittaa rakkuloiden päälle.

 

Kotiin palattuani raahasin täyteen ahdetun jätesäkin vanhaa tavaraa Fidan keräyslaatikkoon. Olisin muuten vienyt ne UFF:in laatikkoon, mutta UFF:ille viedään pääosin vaatteita, Fidalle voi viedä käyttötavaroita.

 

Vaikka päivä on kaikin puolin ollut hyvä, olen kuitenkin ollut huonolla tuulella. Syynä on psyykeharhani, jotka pahentuvat ennen kuukautisiani.

 

Huomenna hoidan loput kotitöistä; minun pitää imuroida asuntoni lattia nurkasta nurkkaan, myös huonekalujen alta, ja sen jälkeen mopata se. Pitää myös viedä roskat, ja voisin silittää pyykkiä ja tiskata astiat kun ASPA- työntekijäni tulee käymään.

Olen iloinen siitä että vanhempani lähtevät kahdeksi viikoksi matkalle Amerikkaan, nyt en tunne tarvetta käydä heidän luonaan joka ikinen päivä.