Olen viettänyt parin viime viikon ajan pääosin tympeää sairastupaelämää nyt kun olen sairastunut flunssaan. Onneksi minulla ei ole kuumetta eikä sellaista ihan pihalla- oloa, eikä kipeää kurkkua eikä päänsärkyä, ainakaan enää. Nyt olen saavuttanut sen vaiheen jossa yskin vähän väliä.

 

Torstaina olin Mireten kanssa UFF- kierroksella, siellä on taas alennukset. Parin viikon päästä kun on taas uusi valikoima ja tuotteita voi varata, aion käydä puhdistamassa kaikki vintage- vaatteita myyvät UFF:it eli Fredrikinkadun, Iso- Roobertinkadun ja Hakaniemen osastot suosikkivaatteistani ^_^

Fredrikinkadun UFF- myymälästä löysimme juuri vintage- osastolta kaksi mustaa kukkamekkoa, viimeistä piirtoa myöten samanlaisia paitsi että toinen oli kokoa 36 ja toinen 42. Minä sain sen isomman, jee vähänx ollaan samiksii

Menimme juuri avatulle Tyttöjen Talolle, söimme paljon viinirypäleitä sillä tarjolla oli iso maljallinen rypäleitä ja sitä paitsi olimme juuri ostaneet paketin viinirypäleitä.

Menimme Pasilan kirjastoon, siellä oli taidenäyttely aiheena saamelaiset mytologian hahmot kuten kufittaret ja vesiraukat. Tapasin ystäväni Juha Jyrkäksen siellä. Söin monta salmiakin makuista tikkaria, niitä oli sattumoisin tarjolla.

 

Perjantaina makasin koko päivän sängyssä, oli kurja olo flunssan vuoksi eikä mitään tekemistä. Onneksi Mirette pelasti viikonloppuni tulemalla yökylään, niin kuin olimme sopineet.

 

Nousin lauantaina keskipäivän aikaan, otin aamulääkkeet ja pukeuduin.

Lähdimme käymään Myyrmannissa. Myyrmäen asemarakennukseen ollaan maalaamassa muraalia.

 

Kävimme Citymarketissa ostamassa jääteetä, jääkahvia, jääkaakaota, ja pari Maraboun suklaalevyä.

 

Kotiin palattuamme kävin suihkussa ja laitoin oikeanpuoleisen ranteeni ihottumaan Bemetson- voidetta, ja päänahkaani Bemetson- liuosta.

Kotitöitä hoidin sen verran että jynssäsin vessanpöntön puhtaaksi parin varpusparvipaskan jälkeen, pesin kolme koneellista pyykkiä, silitin viikon verran odottaneet pyyhkeet ja vaatteet, otin sängystäni lakanat pois ja vein sijauspatjan, peiton, ja tyynyn parvekkeelle tuulettumaan.

 

Myöhemmin päivällä lähdimme uudelleen käymään Myyrmannissa ostamassa illallistarpeita.

Kävimme Jungle Juice Bar- nimisessä mehubaarissa, Mirette osti marjapirtelön ja minä porkkana- appelsiinimehua.

Kävimme postitoimiston viereen avatussa Flying Tiger- myymälässä, se muistuttaa vähän Tiimaria silloin kun se ei ollut vielä mennyt konkurssiin.

 

Kävimme Citymarketissa ostamassa pitsatarvikkeita; pitsapohjia, tomaattimurskaa, ja juustoraastetta. Ostimme myös pussillisen viinietikan makuisia perunalastuja, tai ”sipsuja” niin kuin sanomme ystäviemme kanssa.

 

Kotiin palattuamme vein roskat ja pesin pyykkikoneessa ne muovikangaskassit, joissa pidän kierrätettäviä jätteitä kuten lasia, pienmetallia, paperia, ja kartonkia.

Illan tullen toin sijauspatjan sisään ja imuroin sen molemmilta puolilta. Puistelin tyynyn ja peiton parvekkeella; pitäisi muuten hankkia uusi tyyny, edellinen on muuttunut rusehtavan keltaiseksi ja täyte on muhkuraista. Uusi peittokin tulisi tarpeeseen, samaten kuin uudet peitot yökylävieraille; pitäisi ostaa niitä neljä, niin niitä on sekä sohvasängylle että pumpattavalle patjalle.

Laitoin puhtaat lakanat sänkyyn, sitten tiskasin astiat ja jynssäsin kirjoituspöytäni puhtaaksi.

 

Illan tullen minä ja Mirette kuuntelimme musiikkia ja söimme pitsaa.

 

Huomenna vanhempani palaavat Amerikan matkalta, mutta he tulevat myöhään illalla ja ovat varmaan vielä maanantainakin aika väsyneitä matkasta ja jet lagista, joten menen tapaamaan heitä vasta tiistaina. Olemme muutenkin sopineet äitini kanssa että viralliset tapaamispäivämme ovat tiistai, perjantai, ja sunnuntai.

Luulen että vietän suurimman osan päivästä siivoten; minun pitää imuroida ja mopata jokainen neliösentti asuntoni lattiasta, myös huonekalujen alta ja kylpyhuoneesta ja keittokomerosta.