Näin taas ihan pöhköjä unia, ja nousin joskus ennen puoli kymmentä aamulla. Se on melko aikaista minun mittapuussani, mutta minkäs teet kun ei nukuttanut enempää.

Otin aamulääkkeeni, kävin suihkussa, lätkin Aqualan- perusvoidetta iholle ja Dove- öljyseerumia tukkaani. En jaksanut harjata hampaitani, mutta tuskin ne yhdessä päivässä lahoavat.

Pukeuduin skottiruudulliseen hameeseen ja CupCake Cult- teepaitaan, jossa on kuva zombie- Pikachusta.

 

Kävin sossussa viemässä sinne Nordea- pankista saadun valtakirjan, jonka tarkoituksena on ilmoittaa välitystilistäni huolehtivalle sossutyöntekijälle että jokaviikkoiset tukeni maksetaan kyseiselle tilille Nordeaan.

Toivoisin kyllä niin että tämän viikon rahat maksetaan vanhalle tilille, enhän ole vielä edes saanut uuden tilin tunnuksia enkä Visa Electron- korttia, ne tulevat vasta perjantaina (kävin avaamassa tilin Nordeaan perjantaina ja minulle sanottiin että pankkitunnusläpyskä ja Visa Electron- läpyskä tulevat vasta viikon päästä siitä päivästä katsoen) tai milloin nyt viitsivät tulla. Perjantai on 22. päivä, silloin saan kuukausittaisen takuueläkkeen. Olen jo sopinut että menisin keksiviikkona leffaan ystäväni Hennan kanssa, en oikeastaan tässä vaiheessa voi muuta kuin toivoa että sossu tai pankki ei feidaa.

 

Päätin lähteä Häslinkiin tapaamaan Miretteä. Kello oli vasta puoli puolenpäivän, arvelin että oli vähän liian aikaista, mutta kun soitin hänelle ja kysyin saanko tulla käymään, hän sanoi että saan.

Perillä joimme yhdessä kaakaota, minä autoin häntä siivoamaan; tuuletimme, poimimme roskia ja lajittelimme ne kierrätykseen, laitoimme käyttötavarat parempaan järjestykseen, ja minä poimin Mirtsun vaatteita lattialta ja kysyin häneltä onko tämä pyykkiä vai mitä. Palkaksi sain valita yhden käsintehdyn jääkaappimagneetin, hän arveli että valitsisin pinkin Hello Kittyn mutta valitsinkin kirkkaanpunaisen jossa on keltainen tulppaani.

 

Lähdettyäni kotia päin ajattelin matkustaa bussilla Malmille, ja sieltä Jokerilinjalla Myyrmäkeen, mutta päätinkin vain matkustaa metrolla keskustaan ja sieltä Kehärataa pitkin Myyrmäkeen.

 

Perillä kotona huomasin saaneeni postia; puhelinlasku, sähkölasku, laajakaistalasku, ja hopeanvärinen kirjekuori jonka oli lähettänyt Vicki B., Facebook- ystävä Floridasta johon tutustuin erinäisissä BBC Sherlock/Benedict Cumberbatch- ryhmissä.

Kirjoitin laskuihin sossutyöntekijäni nimen, vien ne huomenna paikan päälle sossuun.

Avasin hopeanvärisen kirjekuoren, siellä oli photoshopattuja valokuvia ja taidekuvia BBC Sherlock- televisiosarjan kohtauksista ja näyttelijöistä. Heti kun olen ostanut lisää Washi- teippiä ja lakannut kiljumasta silkasta riemusta, aion teipata ne kollaasiseinälleni.

 

Laitoin älypuhelimeni lataukseen, sillä aikaa pesin kaksi koneellista pyykkiä, imuroin kotini lattian, puleerasin kylpyhuoneeni, jynssäsin pahimmat tahrat pois kirjoituspöydän pinnalta ja keittiön tasoilta, ja vein paperit & kartongit & pahvit & pienmetallit kierrätykseen kotipihani moolokkeihin ja samalla hain lakanat alakerran kuivaushuoneesta, viikkasin ne ja laitoin piirongin laatikkoon.

 

Myöhemmin illalla kun kännykkäni oli vihdoinkin täynnä latausta, kello oli jo kuusi illalla.

Lähdin käymään kirjastossa, sitten menin Myyrmanniin.

Kävin Citymarketissa ostamassa paketin Sunlight- saippuapaloja, pullon Erittäin Hieno Suomalainen- shampoota, pumppupullollisen hunajantuoksuista Palmolive- käsisaippuaa, ja sellaisen pumpputuubin jossa on raidallista AquaFresh- hammastahnaa.

Aion viedä nämä kyseiset hygieniatuotteet mummolaan sitten kun sinne elokuussa lähden; mummi elää pienellä vanhuuseläkkeellä, ja yleensä kun menen hänellä käymään, hänellä on täysin samat shampoot ja hammastahnat ja muut mitkä hänellä on ollut viime kerroillakin kun olin hänellä yökylässä.

Vaikka en itse tienaa sen enempää kuin mummikaan (minulla rahat vain riittää paremmin, sillä saan kerran viikossa noin satasen, sen sijaan että saisin kaikki rahat yhtenä isona köntsänä kerran kuussa, ja sossu maksaa peruslaskut eli sähkön, veden, kännykän, kotivakuutuksen, ja laajakaistan, ja asuntoni vuokran samaten), on ihan jees että auttelen häntä.

 

Ostin myös nimipäiväkortin Riikalle, tänään on Riikan nimipäivät. Ostin myös Marimekko- onnittelukortin Jimille, jolla oli synttärit viime viikon perjantaina, mutta parempi lähettää onnittelukortit myöhään kuin ei milloinkaan.

Ostin myös ruåtsinkielisen Hello Kitty- lehden, ihan vain siksi että siinä tuli mukana ihkuja tarroja ja sellainen Hello Kitty- mallinen peltirasia. Aion ostaa myöhemmin toisen mokoman ja lähettää sen ystävälleni Zoyalle, hän arvostaa Hello Kittyä yhtä paljon kuin minä.

Ostin myös Maybelline- merkkisen, Art Pop- sarjaan kuuluvan, Lemon Zap- sitruunanmakuisen huulirasvan kosmetiikkalaukkuuni. Minulla pitää aina olla kolme huulirasvaa; yksi kosmetiikkalaukussa, yksi yöpöydän laatikossa, ja yksi kylpyhuoneessa. Minulla oli aiemmin Maybelline- merkin Dr. Rescue- huulirasva, mutta jouduin heittämään sen mäkeen koska se oli mentolinmakuinen, eikä ihoni siedä kirpsakkaa mentolia vaikka kestänkin esimerkiksi piparminttuteetä tai -karkkeja.

Kävin myös Suomalaisessa Kirjakaupassa ostamassa vaaleanpunaisen taikamustekynän, ja viisi ensimmäisen luokan postimerkkiä.

 

Kotiin palattuani laitoin mummolaan vietävät hygieniatuotteet matkalaukkuuni, olen alkanut jo pakkailla tavaroitani elokuista mummolareissua varten.

Kirjoitin Riikan nimipäiväkorttiin lähettäjän ja saajan osoitteet ja onnittelut, laitoin siihen postimerkin ja Priority- tarran, sitten lähdin viemään sitä postilaatikolle.

 

Huomenna minulla on uimahallipäivä, onneksi Myyrmäen urheilutalon uimahalli on taas auennut kesätauolta. Toivottavasti jaksan uida enemmän kuin sata metriä, ja viipyä saunassa enemmän kuin vartin.

Ajattelin myös mennä Myyrmannin Starbucks- kahvilaan, siellä on ilmainen kahvinmaistelutilaisuus.