Nukuin tänään keskipäivään asti, sillä minulla oli ihan ymmärrettävästi läpivalvotun yön jälkeen hieman univelkoja. Sitä paitsi minulla on niin vahvat lääkkeet, että nukun yleensäkin myöhään.

Olisin nukkunut myöhempäänkin, jos mummi ei olisi herättänyt minua.

Eilisiltana harrastin intensiivisesti kasvojumppaa, ja tänä aamuna heräsin siihen että vasenta poskeani kihelmöi ja kylmäsi hiukan, ja se tuntui hieman jäykältä. Onneksi se meni ohi.

 

Noustuani mummo oli jo täysissä pukeissa ja nautti lounasta, minä liityin hänen seuraansa kun olin ensin ottanut aamulääkkeet, peseytynyt ja pukeutunut.

 

Kirjauduin nettipankkiin tarkistaakseni oliko minulle tullut rahaa, olihan minulle.

 

Ruuaksi oli kasvissosekeittoa, karjalanpiirakoita ja vatruskoita. Jälkiruuaksi oli mustikkasoppaa.

 

Lähdin käymään kävelylenkillä; metsän halki, järven rantaa pitkin, pellon viertä omakotitaloalueelle ja sieltä takaisin keskustaan, eli se sama reitti minkä yleensäkin kävelen ensimmäisenä päivänä mummolassa. Ympäristö oli suorastaan henkeäsalpaavan kaunis huurteisena syysaamuna.

 

Kävin pankkiautomaatilla nostamassa rahaa, sillä paikallisessa Nordeassa ei ollut käteispalvelua. Kävin paikallisessa supermarketissa ostamassa pumppupullollisen kasvojenpuhdistusgeeliä, sitten kävin apteekissa ostamassa Aqualan Duo- perusvoidetta.

Aion käyttää näitä tuotteita aina käydessäni mummolassa.

 

Palattuani takaisin mummin kämpille söin iltapäiväkahvin kanssa taivaallisen hyvää sitruunamarenkipiirakkaa, jonka mummo oli ihan omin käsin leiponut. Kyllä ne isoäidit hallitsevat leipomisen ja ruuanlaiton.

 

Katsoin mummin kanssa ekumeenista jumalanpalvelusta televisiosta, samalla kun päättelin neulomani täkkitilkun. Mummo kertoi muistojaan rintasyövästä ja tirautti pienet itkut.

Olimme juuri ennen sitä jutelleet ihmisten auttamisesta ja siitä kuinka esimerkiksi hoitohenkilökunta ei ala itkemään kuunnellessaan potilaiden kertomuksia, minulla ei onnistu samanlainen sillä kun yksi itkee niin minäkin alan itkemään.

 

Myöhemmin päivällä lähdin taas ulkoilemaan. Kävin paikallisessa kemikaliossa ostamassa uimatossut, sellaiset valkoiset muoviset joita käytetään uimahalleissa jalkasienen varalta. Testaan niitä sitten huomenna, kun menen uiskentelemaan paikalliseen uimahalliin.

Ostin myös hiuslenkkejä joilla voin pitää hiukseni pois tieltä kun pesen kasvojani, sekä kaulakorun jossa on iso vaaleanpunainen muovinen mansikka muovihelminauhassa.

 

Kävin myös paikallisessa Siwassa ostamassa kimpun Reilun Kaupan Roosa Nauha- ruusuja mummille, halusin vielä onnitella häntä syntymäpäivistä. Mummi kovin mielissään hyrisi, kun annoin ne hänelle.

 

Illalliseksi oli lohi- juureskeittoa, jälkiruuaksi mustikkasoppaa.

 

Lopun iltaa sitten kirjoitin päiväkirjaani ja neuloin.

Liityin tuolla vastikään Instagram- palveluun, löydätte minut sieltä käyttäjänimellä ”kattidya”.

 

Huomenna menen Kimmo Pyykön museoon, sitten menen uimahallille.