Valvoin melkein koko edellisen yön, olin vieläkin aivan täpinöissä varsin puuhakkaan päivän jälkeen. Onneksi minua ei sentään kiukuttanut eivätkä harhat kiusanneet.

 

Nyt kun en keksinyt parempaa tekemistä, pesin koneellisen pyykkiä. Jostain syystä ne tulivat pesukoneesta valuvan märkinä, olin varmaan vahingossa laittanut linkousohjelman pois päältä valitessani pyykkiohjelmaa. Laitoin ne uudelleen koneeseen ja muistin valita linkousohjelman, tällä kertaa ne olivat kunnossa.

 

Join hieman teetä kun en parempaa tekemistä keksinyt, ja huomasin että tee maistuu aivan tavattoman hyvältä; join yhden mukillisen piparminttuteetä, toisen banaani- vaniljateetä, ja kolmannen suklaakakun makuista. Pitäisi ostaa lisää muita makuja, varsinkin niitä joista ystäväni tykkäävät.

 

Kello oli jo kolme aamulla kun päähäni pälkähti että voisin ruveta nukkumaan; menin pitkäkseni sohvasängylle jossa siis tällä hetkellä punkkaan, ja nukuin aamukahdeksaan asti. Näin unta saimaannorpista ja Pokémon- pelistä ja Kuortin kartanosta, lomakeskuksesta jossa viihdyin lapsena.

 

Kävin Myyrmannissa palauttamassa pulloja ajankuluksi.

Kotiin palattuani harjasin hampaani, muistin myös käyttää hammasväliharjaa ja suuvettä. Pesin myös kasvoni ja rasvasin ihoni. Olen päättänyt että nyt kun olen parantunut flunssasta, aion alkaa taas pitämään huolta hygieniastani. Sitä paitsi minulla olisi tänään hammaslääkärin vuositarkastus.

 

Kävin hakemassa vaatteeni kuivaushuoneesta ennen siivousaikaa, ne eivät olleet ihan kokonaan kuivuneet mutta ne saattoi silti viikata ja laittaa kaappiin.

 

Kun kello oli juuri sen verran että kaupat olivat auenneet, matkustin bussilla Helsinkiin.

Elielinaukiolla oli Hare Khrisna- liikkeen edustajia jakamassa ilmaista lämmintä vegaaniruokaa ja kasviksia. Minä otin muutaman sitruunan, joita siis luulin satsumiksi, ja pussillisen avokadoja.

 

Kävin Kiasman myymälässä aikomuksenani ostaa uusi päiväkirja, mutta sieltä ei löytynyt mitään kiinnostavia. Parhaimmat taitavat olla jo myyty pois. No, säästypähän nekin rahat.

 

Kävin Kampin kauppakeskuksen Suomalaisessa Kirjakaupassa ostamassa neljä uutta taikamustekynää, kaksi vihreää ja kaksi vaaleansinistä. Olen päättänyt luopua pinkeistä mustekynistä, niiden muste on aivan liian vaaleaa niin että kirjoittamastani tekstistä ei aina saa selvää.

Ostin myös kaksikymmentä ensimmäisen luokan postimerkkiä.

 

Kävin BodyShopissa ostamassa kamomilla- pitoista kasvojenpuhdistusöljyä, sitten kävin Marimekon myymälässä ostamassa punavalkoraidallisen tyynyliinan.

 

Nyt kun minulla oli käteistä rahaa, kävin Matkahuollon pisteessä ostamassa edestakaisen linja- autolipun Kangasalalle huomista mummolan reissua varten.

 

Matkustin metrolla takaisin keskustaan, sieltä junalla Myyrmäkeen. Kävin Myyrmannin Cubus- myymälässä ostamassa uuden hupparin, vaaleanharmaan jossa on vaaleanpunaisia ruusuja ja vetoketju edessä.

 

Palasin kotiin ja laitoin tavarat asianmukaisille paikoilleen, sitten kävin vielä Cubus- myymälässä ostamassa kunnolliset aurinkolasit joissa on UV- suoja, ne olivat kaiken huipuksi alennuksessa ja maksoivat vain vajaa viisi euroa. Huomasin että siellä myytiin kunnollisia parka- tyyppisiä kevättakkeja, voisin ostaa huomenna yhden.

 

Minulla oli tänään vuositarkastus hammaslääkärissä klo 14:10, ehdin sinne juuri ajoissa. Tapaaminen sujui hyvin, en ole koskaan jännittänyt hammaslääkärillä käyntiä. Ainoa vika oli alaetuhampaisiin kertynyt hammaskivi ja ikeneni olivat vetäytyneet, mutta minulla ei ole mitään särkyjä tai vihlontaa, eikä reikiäkään ollut ainuttakaan. Ihme super.

 

Kotiin palattuani minulla alkoi olla tekemisen puutetta, joten päätin siivota. Imuroin lattian, järjestelin tavaroitani, etsin lisää poislahjoitettavia turhakkeita, pyyhin pölyjä, ja pesin koneellisen pyykkiä.

 

Myöhemmin päivällä lähdin uudelleen käymään Myyrmannissa, kävin postitoimistossa ostamassa kaksi postipakettia. Aion lähettää paketit Zoyalle ja yhdelle läheiselle ystävälle, joka siis muuttaa pääkaupunkiseudulta pois.

 

Kävin Cubus- myymälässä varaamassa yhden kevättakin, menen huomenna ostamaan sen. Se on Extra Large- kokoa sillä Medium oli liian tiukka minun päälläni.

Kävin myös Citymarketissa varaamassa ylioppilaslakin, se on tulevia vappujuhlia varten ja myös sitä nostalgia- angstia varten, ettei minun ylioppilasjuhliani koskaan juhlittu, nyyhcis.

Kävin samalla Suomalaisessa Kirjakaupassa varaamassa parin Skullcandy- nappikuulokkeita, joissa luki että erityisesti naisia varten suunniteltu. En ihan ymmärrä.  

 

Perillä kotona paketoin yhden lahjan ja sovittelin paketit Zoyalle ja poismuuttavalle ystävälle tarkoitettuihin postituslootiin.

 

Olin sen verran ahkera että kävin pihalla tomuttamassa mattoni, se pitäisi jossain vaiheessa viedä jonnekin pesulaan.

 

Huomenna pitää käydä heti aamusta suihkussa ja tukkapesulla ja hammaspesulla ja puleerata itsensä sellaiseen kuntoon, että kehtaa mennä mummolaan.

Heti läppärin ääreen päästyäni uusin Netflixin tilauksen, sen jälkeen pitää viedä kassillinen tavaraa UFF:in keräyslaatikkoon ja yksi Saunalahdelta tullut lasku sosiaalityöntekijälle ja palauttaa pulloja ja vaikka sun mitä, menen Myyrmanniin ostamaan ne varaamani tuotteet eli kevättakin, ylioppilaslakin ja nappikuulokkeet ja samalla myös ostan Spotify Premium- lahjakortin jotta saan kyseisen palvelun kuukaudeksi eteenpäin.

Sitten käyn Myyrmäen kuntotalolla hankkimassa erityisuimakortin vuodeksi eteenpäin, vihdoinkin. Kortti maksaa viisi euroa, ja olen saanut maksusitoumuksen kortin lataamiseen.

Kotiin palattuani pitää pakata loput matkatavarat ja siivota asunto loppuun asti; viedä roskat, tiskata astiat, hakea pyykit kuivumasta ja viikata ne siististi kaappiin, ja viedä sijauspatjani ulos tampattavaksi.

Sovimme myös Emjuson kanssa tapaamisen huomenna iltapäivällä Helsingissä. Menemme kissakahvilaan ja UFF- kierrokselle.