Nukuin viime yön paremmin kuin sitä edellisen, mutta näin harvinaisen ikävää unta; olin Variston metsäisellä puolella ja näin siellä kaksi tyyristä omakotitaloa, ihastuin niihin ikihyviksi ja kirjoitin listan mistä musiikkikappaleesta tai taidekuvasta kukin talo muistutti minua. Toisessa talossa asui omahyväinen tyttö joka luki listat ja rupesi parjaamaan minua siitä hyvästä, että kuka mukamasboheemi sekopää oikein liittää musiikkikappaleet taloihin, ja millä oikeudella kyylään hänen kotiaan. Minä pistin paremmaksi, huidoin häntä keittiöveitsellä ja haukuin häntä vittupäiseksi perseenreikähuoraksi.

Onneksi heräsin painajaisestani siihen että kännykkäni piippasi, äiti ilmoitti että olin unohtanut maatuskahuivini heille. Päätin nousta ja lisätä päivän askareisiin sen että hakisin huivini kotikotoa.

Onneksi mieltäni piristi se että minulla oli vielä suklaata jäljellä eilisen jälkeen.

Unesta jäi ihmeellinen deja vu- tunne, vaikka en ole nähnyt sitä aiemmin.

 

Noustuani menin ensi töikseni suihkuun ja peseydyin niin hyvin kuin osasin jotta näyttäisin sievältä mummolassa. Unohdin harjata hampaani, mutta tuskin mummi sitä huomaisi. Puin ylleni Nanson punaisen puuvillaisen pitkähihaisen paidan jossa on valkoisia sydänkuvioita, ja ruskean kirjaillun Dirndl- mekon.

 

Kävin viemässä kassillisen turhaa tavaraa UFF:in keräyslootaan, ja palautin tyhjiä pulloja.

Matkustin bussilla kotikotiin, olisin kylläkin voinut fillaroida lyhyen matkan mutta täksi päiväksi oli ennustettu takatalvea, en halunnut vilustua toista kertaa kuukauden aikana.

Menin siis hakemaan huivini, se oli jäänyt naulakkoon kun kävin eilisiltana heillä kylässä.

Äiti oli kotosalla ja halasi minua omasta aloitteestaan, rutisti oikein lämpimästi, ja pyysi menemään varovasti ja sanomaan terveisiä mummille.

 

Matkustin bussilla takaisin Myyrmäkeen, ihmettelin suuresti ettei oloni ollut kärsimätön vaikka bussia joutuikin odottamaan vartin ajana.

Kävin Myyrmannin kauppakeskuksen Cubus- myymälässä ostamassa uuden kevättakin, jonka olin käynyt eilen varaamassa. Se on persikanpinkki anorakki, jossa on vetoketju edessä ja monta kätevää taskua jotka voi sulkea napeilla tai vetoketjuilla. Hyvä sijoitus.

 

Hankin myös jäsenyyden Fitness24Seven- kuntosalille, se on parempi sijoitus kuin kunnallinen kuntosali; halvempi kuukausihinta, tehokkaammat ja teknologisesti edistyksellisemmät laitteet, siellä tuskin haisee homeiselle perunakellarille, ja sitä paitsi voin samalla kortilla käydä kaikissa kotimaan Fitness24Seven- kuntosaleilla ihan mihin tahansa kellonaikaan päivästä.

Hankin myös jäsenyyden kunnan uimahallille, sain sinne maksukupongin Martinristin diakoniatoimistolta ja se siis kelpasi maksuvälineeksi. Nyt kun olen vielä parantunut flunssasta ja polkupyöräni on korjattu ja lumet ovat sulaneet huithelkkariin, voin alkaa taas kuntoilla.

 

Tiskasin astiat ja pesin koneellisen pyykkiä, mukaan lukien sen anorakin. Vein sen alakerran kuivaushuoneeseen, jotta se olisi päälle puettavassa kunnossa kun lähden.

 

Myöhemmin iltapäivällä minulle tuli tylsää, joten lähdin etuajassa. Matkustin bussilla Helsinkiin, sieltä metrolla Kamppiin, ja sieltä siis linjuribussilla Kangasalalle.

 

Matkan aikana kauan kadoksissa ollut ystäväni Shamaani lähetti minulle tekstiviestin, soitin hänelle ja juttelimme paljon. Kerroimme toisillemme nykyiset osoitteemme, ja sovimme että tapaisimme pian.

Soitin myös Elyseélle ja Emjusolle, sovin molempien kanssa miten vietämme vappua ja sovin myös Emjuson kanssa ensi viikon keskiviikosta, olemme menossa Helsinkiin kirpputori- ja kissakahvilareissulle.

Soin ajatuksen myös äidille, olemme sopineet että lähetämme toisillemme tekstiviestejä jatkuvien puhelinrinkuttelujen sijaan.

 

Linjuribussi ei mennyt ihan sitä samaa reittiä mitä se on aiempien vuosien aikana mennyt, mutta pääsin kuitenkin perille. Matkan aikana dösä pysähtyi Riihimäellä, Hämeenlinnassa, Pälkäneellä, ja varmaan jossain muuallakin.

 

Mummolassa minulla oli vähän päänsärkyä, oli ilmeisesti verensokeri mennyt liian matalalle. Mummo laittoi illallista (löysäksi keitetty muna, kirsikkatomaatteja, kurkunsiivuja, karjalanpiirakoita) kahvia ja antoi yhden vahvan Buranan, se helpotti oloani.

 

Iltasella peseydyin, olin unohtanut ottaa perusvoidetta mukaan mutta onneksi mummolla oli Tummelia. Se tuoksuu hyvälle, vähän niin kuin se peltipurkeissa myytävä Nivea jota siis käytän kasvovoiteena.

 

Nukuin mummon makuuhuoneessa, mummo nukkui sohvasängyllä olohuoneessa. Hänellä on omistuskaksio jossa on pieni keittiö, tilava olohuone ja tilava parveke, makuuhuone, ja kylpyhuone jossa on suihkukoppi ja pyykkikone.

 

Huomenna aion varmaan käydä kävelyllä ja paikallisessa kirjastossa.

 

EDIT: Jee, 60. merkintä tähän blogiin!