Näin edellisenä yönä unta jossa katsoin videota äitini ja hänen edesmenneen isänsä, minun isoisäni kanssa. Video oli sama joka meillä on jossain kotikotona, se kuvattiin kesämökillä. Siinä minä juoksentelen taaperona kesämökin pihalla, päälläni essumekko joka kuului alun perin äitini vanhalle nukelle.

Olin vähällä purskahtaa itkuun, kun muistelin lapsuuttani ja mummia ja pappaa ja kesämökkiä.  

 

Sitten näin unta joka oli vähän kuin sellainen 1990- luvun rakeinen videokasetin kuva; se kertoi hylätyistä lapsista koostuvasta jengistä joka asui hylätyssä urheilutalossa.

 

Mummi oli lähtenyt aikaisin aamulla käymään ruokakaupassa. Ihmettelin miten hän jaksaa nousta aikaisin ja käydä kaikissa kulttuuririennoissa, vaikka hän onkin jo yli 70- vuotias ja hänellä on paljon kipuja ja sairauksia. Ihan hyvä se on hänen kannaltaan, mutten pysty olemaan ajattelematta milloin hänestä aika jättää, enkä voi enää käydä hänen luonaan.

 

Nousin ja otin aamulääkkeet, harjasin hampaat, rasvasin ihoni, pukeuduin, ja nautin aamiaiseksi riisipuuroa mustikkasopalla ja join aamukahvit.

Silitin kaksi tirolilaismekkoani, violetin valkokukkaisen ja ruskean kirjaillun. Silitysrauta toimi paremmin kuin omani, ja violetti mekko oli ihastuttavan lämpöinen kun puin sen päälleni.

 

Myöhemmin päivällä lähdin käymään Kimmo Pyykön taidemuseossa, onneksi sinne pääsee museokortilla.

Siellä on yhä sama näyttely mutta se on aina yhtä kiinnostava. Kävin myös kirjastossa, siellä oli opiskelijoiden tekemiä piirustuksia ja veistoksia, ja leipurikondiittoriopiskelijoiden muovailumassasta tekemiä hääkakkuja.

 

Autoin mummia mattojen puistelussa, huonekalujen siirtelyssä, tavaroiden järjestelyssä, ja ruuanlaitossa.

 

Ilmoittauduin tänään Vantaan aikuisopiston laulukurssille. Tahtoisin parantaa lauluääntäni, varsinkin siinä mielessä etten alkaisi aina piipittämään kun pitää laulaa karaokea. Olisin halunnut mennä Vantaan musiikkiopistoon yksityistunneille, mutta siihen rahani eivät riitä.

 

Olen ottanut tavakseni harjoittaa kasvojumppaa, ja erityistä jumppaa jolla päästä eroon kaksoisleuastani. Maanantaista alkaen alan taas käydä kuntosalilla joka toinen päivä, voisin myös alkaa käydä kävelyllä joka päivä kunhan ei sada kaatamalla. Lumien ja jäiden sulettua alan käydä myös pyöräilylenkeillä.

 

Söimme mummin laittamaa lohikeittoa päivälliseksi, ja join iltapäiväkahvit. Katsoimme televisiota, minä neuloin ja kirjoitin päiväkirjaa.

 

Menin illalla monitoimitalolle katsomaan elokuvaa <i>Onneli & Anneli ja salaperäinen muukalainen</i>. Kävin tuossa pari vuotta sitten katsomassa ensimmäisen osan, <i>Onnelin ja Annelin talo</i>, toinen osa eli <i>Onnelin ja Annelin talvi</i> jäi näkemättä, joten varasin sen tuossa viime viikolla kirjastosta DVD- elokuvana.

 

Monitoimitalolla oli paljon lapsia ja heidän vanhempiaan ja isovanhempiaan, ja palvelu oli ystävällistä.

Elokuva oli todella ihastuttava ja sai minut hyvälle mielelle.

 

Elokuvan jälkeen palasin mummolaan ja aloin hoitamaan iltatoimia. Otin lääkkeet, harjasin hampaat, pesin kasvot ja kainalot, rasvasin ihoni, vaihdoin yöpaidan päälle, ja kirjoitin blogimerkinnät loppuun.

 

Huomenna on mummin saunavuoro, sen jälkeen on tarjolla lettuja ja kaakaota kermavaahdolla. Ajattelin myös käydä pitemmällä kävelylenkillä.