Heräsin tänä aamuna siihen kun ovikello soi, tiesin että siellä oli huoltotyöntekijä joka tuli korjaamaan jumittunutta parvekkeenovea. Hän väänteli sitä hetken ja antoi sitten minulle paikallisen lukkosepän numeron.

Soitan sinne huomenna, ensin pitää kysyä miten maksan oven korjauksen; käteisellä paikan päällä, vai lähettävätkö he laskun perässä.

 

Menin takaisin petiin ja näin unta <i>Doctor Who</i>- televisiosarjasta ja <i>Tank Girl</i>- elokuvasta, sitten näin unta jossa olin Tampereella ja kävin jossain kahvilassa nauttimassa ihanan makeaa jugurttia. Kun heräsin, suussani oli vieläkin makea maku.

 

Nousin, otin aamulääkkeet, peseydyin, pukeuduin, ja söin vispipuuroa aamiaiseksi.

Lähdin käymään asioillani; vein kotivakuutus- ja laajakaistalaskun sosiaalitoimistoon, sen jälkeen vein Solian- reseptini ja lääkkeen erityisluvan uusittavaksi psykiatrian poliklinikalle.

 

Ulkona oli jumalattoman kylmä, mietin jaksanko mennä kuntosalille. Päätin lähteä käymään Kiasmassa, mutta hyytävä kylmyys vei elämänhaluni. Päätin mennä evakkoon vanhempieni kotiin, sain samalla nakitettua äidiltäni rahaa.

 

Perillä kotona suloinen äitini antoi minulle 20 euroa. Keitin pari kuppia kahvia ja join sen, söin Gifflar- kanelikierteitä, vihreitä viinirypäleitä, ja fetajuustoa.

 

Myöhemmin illalla äiti lähti ruokakauppaan, minä matkustin bussilla omalle puolelleni ja kävin kirjakaupassa ostamassa uuden muistikirjan sekä mustan taikamustekynän, ja supermarketissa ostamassa maitoa ja pari lahjaa ystävälleni Zoyalle jolla on synttärit ensi viikon keskiviikkona.

 

Perillä kotona lämmitin soppaa iltapalaksi, otin iltalääkkeet kello kahdeksalta, ja suunnittelun huomista.

Minun on vietävä kaksi valmista täkkitilkkua äidilleni, soitettava lukkoseppä, soitettava psykiatrian poliklinikalle ja pyydettävä heitä lähettämään minulle tekstiviesti kun Solian- resepti ja sen erikoislupa on uusittu, käytävä kirjastossa palauttamassa niteitä ja hakemassa varaukset, käytävä sosiaalitoimistossa käyttämässä tulostinta, ja käytävä ostarilla palauttamassa pulloja.

Ja sitten on ne jokaviikkoiset kotityöt; astioiden tiskaus, pyykkien silittäminen, imurointi ja moppaus myös huonekalujen alta, lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto ja pesu, kylpyhuoneen siivoaminen, roskien vienti, ja tasojen pyyhkiminen.