Nousin aamulla puoli kahdentoista aikaan, en muista nähneeni unia.

Mummi oli käynyt jo saunassa ja ruokakaupassa, ja oli nauttimassa lounasta. Otin aamulääkkeet, peseydyin perusteellisesti ja pukeuduin siisteihin vaatteisiin, ja nautin lounasta mummin seurassa. Ruuaksi oli lohi- kasviskeittoa, jälkiruuaksi keitin kahvia.

 

Lähdin käymään Kimmo Pyykön taidemuseossa, joka sijaitsee vajaan sadan metrin päässä mummolasta. Taisin olla ainoa kävijä sillä hetkellä, mutta se ei haitannut minua.

Suurin osa teoksista oli metallisia veistoksia, oikein hienoja, perusnäyttely Kimmo Pyykön elämästä oli myös kiehtova.

Mummin luokse palattuani joimme iltapäiväkahvit.

Lähdin käymään uimahallilla, huomasin että siellä on paremmat puitteet kuin kotiani lähimmässä olevassa kunnallisessa uimahallissa. Sehän on sentään yksityinen uimahalli, ja sitä paitsi se oli juuri remontoitu.

Jaksoin uida vain sata metriä, sitten olin niin puhki etten jaksanut enää. Harmittaa hiukan kun en koskaan jaksa uida kuin vajaa 150 metriä, mutta kunhan kuntoni tästä kohenee niin jaksan varmaan paremmin.

Kävin saunassa ja suihkussa ja pesin tukkani uudella shampoollani. Sitten palasin takaisin mummin luokse, hän oli laittanut vispipuuroa.

 

Siinähän se päivä kului neuloessa, sain yhden täkkitilkun valmiiksi ja aloin neulomaan seuraavaa.

Kirjoitin päiväkirjaani, laadin erilaisia listoja, juttelin puhelimessa Suvicitan kanssa, chattailin Evin kanssa, ja katsoin televisiota mummin kanssa.

Sitten söimme illalliseksi voissa paistettuja muikkuja, keitettyjä kananmunia, keitettyjä perunoita, ja jälkiruuaksi suolaista kinuskijäätelöä.

 

Tajusin vasta juuri äsken että mummillakin on oma langaton nettiyhteys, joten kytkin oman läppärini siihen. Nyt ei sitten tarvitse enää venkstlata nettitikun kanssa, hyvä juttu.

 

Ajattelin mennä ensi viikolla leffaan, menen katsomaan joko elokuvan <i>Syysprinssi</i>, <i>Doctor Strange</i>, tai <i>Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!</i>. Ensimmäiseksi mainittu perustuu lempikirjaani, toiseksi mainitussa näyttelee pääosassa suosikkinäyttelijäni ja sitä paitsi Marvelin ja DC:n sarjakuviin perustuvat leffat ovat muutenkin ihan jees, varsinkin Thor ja Deadpool. Ja kolmanneksi mainitussa arvostin mainoslausetta ”<b>Peffa</b>teattereissa se ja se päivä”!

Tuumasin että voisin toteuttaa oman arkihaasteeni, ja mennä katsomaan kaikki kolme saman päivän aikana; yksi ennen keskipäivää, toinen joskus ennen kello kolme iltapäivällä, ja kolmas kello kuuden aikaan illalla.

 

Huomenna palaan takaisin pääkaupunkiseudulle, linja- autoni lähtee puoli kahdeksalta aamulla. Laitoin herätyskellon soimaan kello kuudelta aamulla, toivottavasti en tunne itseäni ihan raadoksi niin kuin yleensä tunnen jos herään kesken unien herätyskellon pirinään.

Minulla on myös rahapäivä, eli pitää käydä lähimmässä käteispalveluja tarjoavassa Nordeassa nostamassa käteistä ja sitten minun on mentävä shoppailemaan oikein urakalla, pyysin Miretteäkin mukaan.

Minun on ostettava marraskuussa syntyneiden tai nimipäiväänsä viettävien ystävien onnittelukortit, sen ohella vielä isänpäiväkortti ja onnittelukortti yhdelle eestiläiselle ystävälle joka menee ensi kuussa naimisiin, ja muutama Halloween- kortti. Niin ja ainakin muutama kymmenen ensimmäisen luokan postimerkkiä, jotta ne saa asianmukaisesti lähetettyä.

Tarvitsen myös uusia vaatteita kuten kunnolliset talvikäsineet, muutama pari urheilusukkia, ja sitten Monkista uusi mekko ennen kuin se poistuu valikoimasta. Uusi talvitakkikin tulisi tarpeeseen, mutta sen ostan myöhemmin.

Täytyy käydä myös apteekissa ostamassa lisää reseptilääkkeitä, laastareita, rakkulalaastareita sekä huulirasvaa. Minulla on niin herkkä iho, etten voi käyttää muunlaisia kuin apteekissa myytäviä tuoksuttomia ja väriaineettomia huulirasvoja.

Lauantaina järjestän kotonani Halloween- juhlat, sitä varten pitää ostaa koristeita, kertakäyttöastioita, ja herkkuja tarjottavaksi. Odotan ainakin kymmentä ihmistä kylään.

Minun pitää taas hamstrata hygieniatuotteita, sekä henkilökohtaiseen hygieniaan kuten hammasharjoja, käsisaippuaa, laastareita, shampoota ja niin edespäin, että kodin siivoukseen kuten talouspaperia, tiskiharjoja, kumikäsineitä, ja pitää ostaa myös uusi vessaharja, AA- pattereita ja energiansäästölamppuja. Ostan mielelläni hygieniatuotteita jemmaan, jotta ne eivät lopu liian nopeasti. Suurimman osan kotihygieniatuotteista ostan varmaan luomukaupoista kuten Ruohonjuuresta, Helunasta, tai Ekolosta.

 

Ai niin, pitää käydä vielä sosiaalitoimistossa käyttämässä heidän asiakaskäyttöön varattua printteriään, minun pitää tulostaa PDF- muotoinen pääsylippu I Love Me!- messuille, jonne siis menen sunnuntaina.

En ehkä menekään käymään vanhempieni luona, vaikka käyn siellä yleensä perjantaisin. Minun pitää ehtiä laittaa matkatavarat paikoilleen, viedä matkan aikana kertyneet roskat kierrätykseen, pestä pyykkiä ja laittaa Halloween- koristeet valmiiksi. 

Onneksi asuntoni on jo siisti ja olen muutenkin ollut suurimman osan viikosta poissa kotoa, joten minun ei tarvitse siivota uudelleen.