Nyt on käynyt sellainen ihme, että olen alkanut olemaan kiinnostuneempi suomiblogin kirjoittamisesta kuin enkkublogin. Jossain vaiheessa pitäisi kiinnostua myös ruotsiblogista osoitteessa ”morphia_slow” miukumauku LiveJournal.

Tulin just ajatelleeksi, että @- merkin lausuminen ”miukumaukuna” taitaa olla niitä ”jonnet ei muista”- juttuja.

 

Niin kuin mainitsin, vietin eilisillan lukien harvinaisen mojovaa ”Doctor Who”- fanifiktiota jossa Harold Saxon pitää 11:sta Tohtoria seksiorjanaan Valiant- aluksessa.

Menin kuitenkin ajoissa nukkumaan ja näin harvinaisen mukavia unia. En kyllä enää muista mistä.

Ei tehnyt mieli nousta, mutten myöskään viitsinyt lojua sängyssä koko päivää.

 

Nousin noin keskipäivän aikaan, pukeuduin ruskeaan kirjailtuun Dirndl- mekkoon ja sen alle laitoin Marimekon punaoranssin raitapaidan, ja kaulaani asianmukaisen korun. En välittänyt peseytyä enkä syödä aamiaista. Surffailin Tumblrissa noin tunnin, sen jälkeen soitin äidille ja kerroin olevani tulossa käymään.  

 

Matkustin bussilla 335 Raappavuorelle. Keittelin kahvia ja laitoin astianpesukoneen päälle, ja mennessäni vein biojätteet. Tarjouduin käymään kaupassa, mutta äiti oli jo käynyt.

 

Käppäilin Martinlaakson asemalle ja ehdin juuri ja juuri bussiin 571. Olin harkinnut käveleväni Myyrmäkeen nyt kun ei enää ollut kylmää ja liukasta, mutta Martinlaakson asemalle kävely riitti oikein hyvin.

Kävin Myyrmannin Citymarketissa ostamassa lisää villalankaa, sitä samaa Novita 7 Veljestä, tällä kertaa tummanharmaa/vaaleanharmaa/punainen/valkoinen- raidallista. Siitä tulee kolmas raita ”projektiini”.

Ostin myös tämänhetkistä suosikkiherkkuani, Fazerin minttusuklaakonvehteja. Kotiin palattuani napsin konvehteja, neuloin ja luin mainitsemani fanifiktion loppuun.

 

Minulla oli hieman maaninen olo, joten otin kolme 25 mg Ketipinor- tablettia jotta rauhoittuisin, ja lähdin vasta sitten käymään Myyrmannissa. Tällä kertaa siksi että halusin katsella, mitä lahjoja ostaisin tuleville synttärisankareille. Zoya kertoi eilen lähettäneensä minulle ystävänpäiväpaketin, tekee mieli lähettää hänelle myös jotain.  

 

Kotiin palattuani ei enää ollut maaninen olo, sen sijaan minua alkoi nukuttamaan. Taistelin uupumusta vastaan, söin loput minttusuklaakonvehdit ja surffailin netissä.

Tuntui siltä että teki mieli mennä jonnekin, ei huvittanut hihhuloida himassa. En halunnut myöskään mennä Helsinkiin, oli jotenkin semmoinen tunne ettei tehnyt mieli mennä kauas kotireviiriltä.

 

Päätin soittaa Pinkille ja kysyä että eikös hänellä tänään ollut saunailta, ja saisiko tulla jotta pelastuisin tylsältä illalta. Pinkki ehdotti että menisimme uimahalliin, sillä hänen talonyhtiönsä saunan pukuhuoneet ovat remontissa.

 

Sovimme että tapaisimme Myyrmannin urheilutalon aulassa puolen tunnin päästä. Pakkasin uimapuvun, pyyhkeen, ja suihkutarvikkeet kassiin ja lähdin.

 

Pinkki odotti minua aulassa, hänellä oli ihanat aniliininpunaiset hiukset.

Ensin menimme porealtaaseen rupattelemaan ystävistä, arkielämästä, lemmikeistä, kahviloista, lottoamisesta, kylpylöistä, sosiaalitoimistosta, urheilusta, hiusväreistä, ja kirkosta eroamisesta, ja sitten vasta menimme uimaradalle. Onnistuin tavoitteessani eli uin yhteensä 200 metriä, mikä tekee neljä altaanmittaa. Hengitys kulki huohottaen ja lihaksia särki, mutta se oli merkki siitä että kunto kohoaa.

 

Menimme saunomaan, sen jälkeen pesin tukkani ja laitoin hoitoainetta, pesin myös kainalot ja tissien aluset, rasvasin ihoni perusvoiteella ja sitten lähdimme. Sovimme vielä että menisimme ensi viikon keskiviikkona Myyrmannin Arnold’siin kahville.  

 

Perillä kotona alkoi jo olla myöhä, joten otin iltalääkkeni ja harjasin hampaani. Söin pari voileipää ja satsuman.

 

Huomenna on kuntosalipäivä, jos saan syötyä kunnon aamiaisen aion mennä sinne ja vetää perinteisen work out- rutiinin; puoli tuntia juoksumatolla, sen jälkeen käytän kaikkia lihaskuntolaitteita.

On myös siivouspäivä, eli pitää imuroida ja luututa lattia myös huonekalujen alta, viedä roskat kierrätykseen, pyyhkiä kirjoituspöytä ja keittiön tasot, laittaa tavarat parempaan järjestykseen, siivota kaapit, jynssätä kylpyhuone lattiasta kattoon, viedä matto ulos tampattavaksi, ja voisin myös tuulettaa nyt kun ei enää ole pakkasta.

Voisin myös jatkossa tehdä niin että ennen kuin luuttuan parketin, voisin ensin luututa kylpyhuoneen lattian ihan vain siksi että se tulisi tehdyksi. Yleensä luuttuan ensin parketin enkä sitten jaksa enää luututa kylpyhuoneen lattiaa.

 

Tekisi mieli taas käydä joskus elokuvissa. Harmi vain ettei elokuvaa ”Onnelin ja Annelin talvi” enää näytetä, enkä ehtinyt käydä katsomassa sitä. No jaa, voin katsoa sen sitten DVD:llä.

 

Olen päättänyt että keskiviikkoisin kun saan sossusta jokaviikkoiset 80 euroa, ostan ensin niin paljon ruokaa että pärjään seuraavaan keskiviikkoon asti. Yleensä kun saan rahaa, se menee heti suklaaseen, kahviin, sipseihin, koriste-esineisiin, vaatteisiin, koruihin, muistikirjoihin ja muuhun jota ei voi syödä vaikka kuinka nälkä olisi.

 

Minun pitää ostaa maitoa, ruisleipää, paahtoleipää, näkkileipää, monta eri teelaatua ja myös niitä mistä ystäväni pitävät, suodatinkahvia sekä kofeiinittomana että tavallisena, pussipastaa ja purkkikeittoa, mikropuuroa ja siihen jotain lisuketta kuten hunajaa tai kaakaonibsejä. Leipälevitteitä eli voita, erimakuista majoneesia ja creme bonjouria, juustoa, tonnikalaa, paljon kasviksia kuten ruukkusalaattia, tomaatteja, kurkkua, avokadoja, porkkanoita, ja appelsiineja.

Sitten hygieniatuotteet; ostan keittiötarvikkeet kuten leivin- ja suodatinpaperit Ruohonjuuresta tai Ekolosta, samaten kuin pesuaineet.