Palasin tänään kotiin mummolasta.

En muista millaisia unia näin, mutta olin kuitenkin ainakin puolittain hereillä kun älypuhelimeni herätyskello soi kello kuudelta aamulla. Torkutin viisi minuuttia, sitten nousin, otin lääkkeet, pesin rähmät silmistä, ja liityin mummin seuraan aamiaispöytään. Nautin riisipuuroa kotitekoisella mansikkahillolla, ja kupin kahvia.

 

Kirjauduin nettipankkiin, olin saanut takuueläkkeet joten maksoin Luisalle 20 dollaria commissionista.

 

Mummi pakkasi matkaevääksi viinirypäleitä, ja antoi vielä kotona leivottuja karjalanpiirakoita ja kaksi purkkia kotitekoista hilloa, yksi vadelmaa ja toinen mustikkaa. Hän antoi myös hieman käteistä, ”Älä tuhlaa karkkiin!”  

 

Oli vielä aikainen aamu ja täten pimeää, kun suuntasin linja- autoasemalle. Minua ei kuitenkaan pelottanut, olihan keskusta kuitenkin aika rauhallinen. Olin ihan hyvällä tuulella.

 

Matkalla Helsinkiin yritin vääntäytyä omalla penkilläni sen verran hyvään makuuasentoon, että olisin saanut nukuttua univelat pois.

Heräsin kun bussi saapui Vantaalle, siinä vaiheessa oli jo valoisaa mutta pilvistä.

 

Perillä Hesassa suuntasin lähimpään kassapalveluja tarjoavaan Nordeaan, ja nostin rahaa.

Matkustin junalla kotiin, matkalla rupattelin yhden vanhemman henkilön kanssa joka luuli minun tulleen etelänmatkalta, ottaen huomioon matkalaukkuni.

 

Perillä kotosalla laitoin kaikki tavarat paikoilleen, reissun aikana käytetyt vaatteet pyykkikoriin ja roskat kierrätykseen, ja tarkistin saamani postit.

 

Lähdin shoppailemaan, ostin supermarketista neljä pakettia hammasväliharjoja, putelin shampoota, kaksi pakettia AA- paristoja, paketin nenäliinoja, rullan muovisia roskapusseja, kaksi pakettia pikkuhousunsuojia, talvikäsineet, kaksi paria urheilusukkia, kaksi pakettia vaateripustimia; niiden ohella vielä isänpäiväkortin, ja huomisia Halloween- juhlia varten pussin viinietikkasipsejä ja suolattuja sipsejä, suklaakonvehteja, salmiakkia, hedelmärakeita, ja kirpeitä irtokarkkeja.

 

Kotiin palattuani laitoin tavarat paikoilleen, sen jälkeen lähdin käymään uudelleen shoppailemassa. Tällä kertaa piti myös viedä peräti kolme eri laskua sosiaalitoimistoon, ja käyttää yhteiskäytössä olevaa tietokonetta yhden pääsylipun tulostamiseen.

 

Ostin Flying Tiger- myymälästä kaksi pakettia kartonkilautasia ja saman verran kartonkimukeja. Kävin uudelleen supermarketissa ostamassa yhden parin kumihanskoja ja ilmanraikastinta suihkepullossa, samalla reissulla ostin vielä kaksi syntymäpäiväkorttia, yhden isälleni ja yhden ystävälleni Jennille jolla on synttärit lauantaina. Ostin myös viisi ensimmäisen luokan postimerkkiä.

 

Kävin kirjastossa lukemassa Lepakkoelämää- sarjakuvia, ja selailin pari Sherlock Holmesin seikkailuista kertovaa kirjaa, Baskervillen Hurtta ja Neljän Merkki (siis se jonka alussa Sherlock tykittää suoneensa heroiinia pysyäkseen selvänä, tai jotain).

 

Lähdin tapaamaan äitiäni, niin kuin joka perjantai.

Äiti antoi minulle vähän käteistä, minä annoin hänelle valmiiksi neulomani tilkkutäkkitilkun.

Join kahvia ja appelsiinimehua, söin tomaatin ja kourallisen cashew- pähkinöitä.

 

Päätin kävellä kotiin, oli juuri ihanteellinen syysilma. Kävin paikallisen ala- asteen pihalla keinumassa, ja sitten vielä yhden kerran supermarketissa; ostin muutaman pussin karkkeja Halloween- juhliin, vessaharjan, ja luontoystävällistä vessanpöntön pesuainetta. Ostin myös kimpun vaaleanpunaisia Reilun Kaupan ruusuja, sellaisia joista menee viisi senttiä Roosa Nauha- kampanjaan, annan ne äidilleni sitten kun menen ensi viikon tiistaina käymään hänen luonaan.

 

Kotiin palattuani pesin kaksi koneellista pyykkiä, mukaan lukien uudet talvikäsineet, uudet urheilusukat, mummolareissun aikana kertyneet pyykit, kolme huivia ja välikausitakkia.

Vein huivit ja takit kuivumaan alakerran kuivaushuoneeseen, ja laitoin vaatteet kuivaustelineeseen parvekkeelle.

Leikkasin ruusujen varsien alaosista viistosti pienet palaset pois, laitoin maljakkoon vettä ja kukkavirkistettä.

 

Vein kartonkijätteet kierrätykseen, ja yhden pipon ja olkalaukun kellarikomeroon ja hain sieltä yhden pipon, jota siis käytän tänä talvena.

 

Huomenna on siis Halloween- juhlat kotonani, toivotaan että ne menevät hyvin.