Valvoin viime yönä melkein kello puoli kahteen aamulla, oli niin maaninen olo. Onneksi sain päättäväisesti sammutettua läppärini (noin puoli tuntia kestäneen päivityksien asentamisen jälkeen) ja laskettua älypuhelimen ja päiväkirjan käsistäni, sitten sammutin valot ja painoin pään tyynyyn.

Nenäni oli totaalisesti tukossa, enkä kyennyt niistämään sitä. Jouduin hengittämään suun kautta koko yön.

Mietin pitäisikö minun hankkia nenähuuhtelukannu, mutten varmastikaan jaksaisi olla aina täyttämässä sitä suolavedellä ja sitä paitsi pelkään että se valuu kurkkuuni. Luulen että hankin Vicks Sinex- nenäsumutetta, se on auttanut minua aiemminkin. Säilytän yhtä pullollista aina yöpöytäni laatikossa.

 

Näin unta jossa pankkitililläni oli 3555 euroa ja 99 senttiä. Sen jälkeen näin unta novellista jota kirjoitan parhaillaan, sitten näin unta jossa harhailin autotien viereisellä kalliolla jossa asusti viikinkejä, sitten tapasin ystäväni Eleclyan ja Suvicitan ja päätimme pitää piknikin keskellä autotietä.

 

Heräsin aamulla kello seitsemän aikoihin, ja hetken minulla oli sellainen olo kuin olisin ollut paperista tehty, mutta ainakin minulla oli suhteellisen terve olo. Sitten nesteet lähtivät taas liikkeelle, nenäni alkoi vuotamaan kuin ränni ja yskin aika ikävästi. Ihmeellistä kuinka yhteen ihmiseen mahtuu melkein tonnikaupalla räkää.

 

Noustuani kello kymmenen aikaan aamulla menin kylpyhuoneeseen ottamaan aamulääkkeet, ja huomasin olevani harvinaisen hyvässä kuosissa; eilen pesty tukkani näytti olevan vieläkin kuin vastapesty ja se asettui siististi paikalleen kun olin kammannut sen, ja kasvojeni iho oli kuulas ja persikkainen kun olin pessyt ja rasvannut sen. Huuletkin olivat suorastaan kirsikanpunaiset kun olin laittanut niihin huulirasvaa.

 

Otin aamulääkkeet ja pukeuduin, surffailin hieman netissä, ja sen jälkeen lähdimme Mireten kanssa käymään Myyrmannin Citymarketissa. Ostimme Juhlapöydän konvehteja ja suosikkijuomiamme; jääkahvia, jääkaakaota, ja jääteetä.

Ulkona oli aurinkoista mutta kylmää, arvelin että myöhemmin päivällä olisi tietysti taas kuuma.

 

Perillä kotona otin pyykit pois kuivaustelineistä ja silitin ne, sen jälkeen kun Mirette lähti käymään ulkona imuroin lattian ja siirtelin huonekaluja saadakseni imuroitua lattian niiden alta. Sinne olikin kertynyt aika paljon pölyä ja muuta rojua.

Vielä pitäisi mopata lattia, luulen että teen sen huomenna.

 

Puistelin eteisen maton parvekkeella ja etsin lisää poislahjoitettavaa tavaraa.

 

Myöhemmin päivällä soitin Eleclyalle ja kysyin saammeko minä ja Mirette tulla käymään. Hän sanoi että saamme, ja että Suvicita olisi kanssa kylässä.

Lähdimme käymään Ärrällä lataamassa Mireten matkakortin, sen jälkeen matkustimme bussilla Eleclyan kotikulmille.

Kuinka ollakaan, Eleclya ja Suvicita olivat lähteneet käymään kaupassa, eikä Sorsakaan ollut paikalla. Kostoksi kävin pihakoivun juurella kyykkypissalla.

 

Istuimme rottinkisissa puutarhatuoleissa, sitten puisessa pihakeinussa, sitten Eleclya ja Suvicita saapuivat ja päästivät meidät sisälle.

Söimme hedelmäkarkkeja, suklaata, nacho- sipsejä ja joimme kaakaota ja limsaa.

Myöhemmin päivällä Sorsa saapui kotiin sienimetsästä. Laitoin astiat astianpesukoneeseen ja roskat roskikseen ja lehdet siistiin pinoon, sitten menimme Eleclyan huoneeseen jossa laitoin nenäni alle Vicks Vaborub- voidetta. Se itse asiassa auttoi minua hengittämään paremmin, vaikka kyseinen voiteen viimeinen käyttöpäivä oli ollut vuoden 1993 joulukuussa.

 

Lähdimme ulkoiluttamaan Eleclyan koiraa Hipsua, sen piti käydä iltapissalla.

Otimme valokuvia ystäväporukastamme ja kävimme muutamassa leikkipuistossa, meillä oli aivan mahdottoman hauskaa.

 

Eleclyalle palattuamme joimme kaakaota, sitten lähdimme kotiin. Minä ja Mirette matkustimme bussilla Myyrmäkeen.

Perillä kotona toteutin pitkäaikaisen unelmani, eli katsoin elokuvan Silent Hill: Revelation. Vaikka olenkin jo ohittanut kauharifanityttövaiheeni, elokuva oli silti viihdyttävä.

 

Huomenna on taas maanantai, aion hoitaa ne kotityöt joita en ehtinyt tehdä viikonlopun aikana.

ASPA- työntekijäni tulee käymään kello puoli kolmelta iltapäivällä, sillä aikaa voisin tiskata astiat ja silittää pyykit. Tapaamisen jälkeen lähden käymään Tyttöjen Talolla ja sitten Amos Andersonin taidemuseossa.