Mirette oli minulla yökylässä.

Olin hereillä kello yhdentoista aikaan ja päätin nousta, vaikka olisin halunnut köllötellä ja haaveksia, mutta tulin ajatelleeksi että köllöttely ei tee haaveitani todeksi.

Otin aamulääkkeeni ja join kahvia aamutakissa. Minun oli pakko mennä rasvaamaan kasvoni sillä aina kun revittelen naamalihaksiani, suuni ympärillä olevat halkeamat avautuvat ja niitä alkaa kirvellä.

 

Puin päälleni eiliset vaatteet, eli oliivinvihreän pitkähihaisen luomupuuvillapuseron ja asialliset mustat housut jotka sain Suvicitalta aiemmin. Laitoin kaulaani sydämenmuotoisen riipuksen, joka sopii hyvin niiden vaatteiden kanssa yhteen.

 

Sain postissa syntymäpäiväkortin puolalaiselta ystävältäni Monikalta, siinä oli myös muutamia nättejä kuvia jotka aion laittaa kollaasiseinälleni.

 

Koska oli perjantai, vaihdoin pyyhkeet ja otin lakanat pois sängystäni, ja vein sijauspatjan, peiton ja tyynyn parvekkeelle tuulettumaan.

 

Hoidin yhden arkipäiväisistä rutiineistani, eli tarkistin pankkitilini saldon. Kuinkas ollakaan, minulla oli ylimääräistä rahaa. Maksoin ensi kuun Netflix- tilauksen, ja päätin pistää loput rahat sileäksi saman tien.

 

Myöhemmin päivällä Mirette lähti, sen jälkeen työntekijäni Hoiva- Onnesta tuli käymään.

Täyttelimme joitain papereita, sen jälkeen tiskasin valtavan pinon astioita ja neuloin peittotilkkua.

 

Lähdimme samalla ovenavauksella. Matkustin junalla itään päin ja kävin pankissa nostamassa rahat. Siellä joku elämäm_koulu nainen jutteli kanssani, mutta hän oli oikein mukava minua kohtaan.

 

Matkustin junalla Helsinkiin ja menin Forumin kauppakeskuksen Menkkahaukkaan. Ostin mekon (tummanvihreä, hihaton, pitkä helma, pieniä neliönmallisia reikiä), topin (hihaton, harmaa, valkoisia ja pinkkejä kukkakuvioita, rinnassa violetti teksti ”Not My Fault”), puseron (poolomallinen, mustia & valkoisia & vaaleansinisiä & pinkkejä vaakaraitoja, koristeltu lureksilla eli sellaisilla kiiltävillä langoilla) merenneito- aiheisen kaulakorun itselleni ja kahdelle ulkomaalaiselle nettiystävälleni jotka tykkäävät merenneidoista, ja pari lahjaa toiselle ystävälle.

 

Palasin kotiin bussilla, matkalla Emjuso soitti minulle ja kysyi saako hän ja Elyseé tulla minulle yöksi. Sanoin että saavat, olisi mahtavaa tavata Elyseé taas. Minulla on ollut ikävä häntä.

 

Kävin ostamassa tölkin appelsiinimehua, sitten palasin kotiin. Pesin kolme koneellista pyykkiä, ja hain tyynyni, peittoni ja sijauspatjani parvekkeelta, mutten jaksanut kuitenkaan laittaa lakanoita sänkyyn. Ehkä huomenna.

 

Suunnitelmiin tuli muutos; tapaankin Elyseén ja Emjuson huomenna, he tulevat kello kahdeksi luokseni juomaan kahvit. Sen jälkeen menen Mireten ja Riikan kanssa Helsinkiin katselemaan uuden vuoden juhlintaa.