Eilen Tyttöjen Talo oli kiinni, joten menin ystäväni Mireten luokse. Söimme sipsejä ja Ben & Jerry’s- jäätelöä.

Illan tullen kun lähdin, matkustin bussilla Pasilaan, sieltä ratikalla Sörnäisiin, sieltä metrolla Rautatientorille, sieltä ratikalla Iso- Roobertinkadulle, ja kävin paikallisen UFF- myymälän vintage- osastolla. Olin vähällä hyppiä seiniä pitkin silkasta riemusta, kun huomasin että alennusmyyntien jälkeinen valikoima oli tuonut mukanaan upeita vaatteita, muun muassa pitkähelmainen punainen hame jossa on päivänkakkarakuvioita, sininen Dirndl- mekko, sinimusta pitkähelmainen lyhythihainen mekko jossa on valkoisia kukkia ja pinkit tereet, 1990- lukulainen pusero… kävelin Fredrikinkatua toiseen UFF- myymälään ja löysin sieltä denim- mekon ja parin nätin villapaidan.

 

Matkustin Kampista bussilla Kannelmäkeen ja sieltä junalla Myyrmäkeen.

Kotiin palattuani silitin pyyhkeet jotka olivat jo parin viikon ajan odottaneet silittämistä. Otin iltalääkkeet, kävin pesulla ja menin nukkumaan.

 

Tänä aamuna nousin, otin aamulääkkeet, ja käynnistin läppärini kirjautuakseni nettipankkiin tarkistaakseni tilini saldon. En ollutkaan saanut niitä 19 euroa ja 90 senttiä jotka saan yleensä joka 26. päivä tai edeltävä pankkipäivä. Olin niin pettynyt etten välittänyt peseytyä, heitin vain vaatteet päälle ja rasvasin kasvoni.

 

Myöhemmin päivällä Hoivaonni- työntekijäni tuli käymään, niin kuin joka perjantai. Samalla kun juttelin hänen kanssaan, otin lakanat pois sängystä ja laitoin ne pyykkikoriin, vein sijauspatjan, peiton, ja tyynyn parvekkeelle tuulettumaan, vaihdoin pyyhkeet, tiskasin astiat, ja silitin puolet pyykeistäni.

 

Myöhemmin päivällä lähdimme samalla ovenavauksella ulos.

Menin tapaamaan vanhempiani, niin kuin joka perjantai. Matkustin bussilla kotikotiin.

Äiti kommentoi että tukkani on kasvanut. Hän laittoi minulle kahvia ja antoi 20 euroa.

 

Myöhemmin päivällä kävelin kotipuoleen, kävin kirjastossa palauttamassa yhden kirjan ja postitin yhden nimipäiväkortin ja yhden syntymäpäiväkortin, ja menin kauppakeskukseen ihastelemaan joulutuotteita.

 

Perillä kotona pesin lakanat ja pyyhkeet pyykkikoneessa, vein roskat kierrätykseen, ja putsasin kylpyhuoneen peilin.

 

Ystäväni Mirette tuli tänään yökylään, niin kuin olimme sopineet. Menimme käymään supermarketissa ostamassa aineksia pitsaan ja Ben & Jerry’s- jäätelöä. Mirette myös osti minulle kaksi tyynyä jotka maksoivat yhteensä viisi euroa.

 

Kotiin palattuamme pesin vielä neljä koneellista pyykkiä; kaksi koneellista vaatteita, toisessa koneellisessa ostamani tyynyt, ja sitten kolme muovipinnoitekangaskassia joissa pidän paperi-, kartonki-, ja metallijätettä.  

Mirette laittoi pitsaa iltapalaksi. Iltalääkkeet otettuani harjasin hampaani ja kävin suihkussa.

 

Huomenna meillä on aikainen herätys, menemme Eleclyan luokse kello yksitoista lähtevällä bussilla. Menemme yhdessä Eleclyan ja Suvicitan kanssa katsomaan elokuvan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat.