Keskiviikkona heräsin jo ennen kello kahta aamulla vakaaseen tunteeseen siitä, etten enää saisi unta.

Tilasin itselleni hieman synttäri- & joululahjoja nettikaupoista; kaksi teepaitaa, neljä julistetta, ja yhden kangasmerkin.

Samana päivänä kävin Heluna Shopissa (joka on siis ekokauppa, kuten Ekolo ja Ruohonjuuri) noutamassa kolme paria kenkiä, jotka olin tilannut kyseisen lafkan nettikaupasta; moottoripyöräbuutsit, vihreävalkoiset lenkkarit, ja mustat ballerinat. Ensimmäisiä käytän talvikenkinä, toiseksi mainittuja ensi kesänä, ja mustia ballerinoja käytän hautajaisissa, jos niitä siis on tulevaisuudessa.

 

Torstaina sain lisää rahaa, tapailin hieman kavereitani ja ostin heille joululahjoja Horror Shopista. Koska olin valvonut suurimman osan tiistain ja keskiviikon välisestä yöstä, jouduin nukkumaan univelkoja pois ja olin ihan rättipoikki.

 

Perjantaina hankin aivan mahtavan Joutsen- merkkisen talvitakin Pelastusarmeijalta ja ostin Hennes & Mauritzin alennusmyynnistä vaatteita.

Onnistuin hukkaamaan matkakorttini viidettä kertaa elämäni aikana, jep jep. Menen sitten ensi viikon keskiviikkona yhteispalvelupisteeseen hankkimaan uuden, ei se sen pahempi homma ole.

 

Joulun kunniaksi minun piti myös siivota ahkerasti; imuroin näkyvän osan lattiasta, pesin neljä koneellista pyykkiä, tiskasin astiat, vein roskat, pyyhin lieden puhtaaksi, vaihdoin lakanat sänkyyn… sitten kun olen palannut joululomalta, aion pestä lisää pyykkiä, silittää pyykit, imuroida ja mopata lattian myös huonekalujen alta, eiköhän siinä ole kaikki.

 

Tänä aamuna näin unta jossa Benedict Cumberbatch osoittautui Antikristukseksi. Heräsin kun älypuhelimeni herätyskello soi puoli kymmeneltä.

 

Otin aamulääkkeet, kävin suihkussa, pukeuduin joulumekkooni eli kuusenvihreään pitsimekkoon jossa on pitkät hihat ja polvimittainen helma. Laitoin kaulaani horoskooppimerkkiäni esittävän kaulakorun.

 

Ulkona satoi reippaasti vettä, sade kuulosti aivan tuomiopäivän pasuunoilta sisältä asunnostani kuultuna.

 

Olin hieman huonolla tuulella, sillä harhat kiusasivat minua. Sain kuitenkin pakattua tavarani ja lähdettyä vanhempieni luokse joulun viettoon.

 

Matkustin junalla pari pysäkinväliä, onneksi lipuntarkastajat olivat lomalla. En olisi voinut maksaa matkaani sillä kuten mainitsin, matkakorttini oli hukassa. Jouduin kävelemään mäkeä ylös ja sitten alas ja raahaamaan vetokärryäni soraista tietä pitkin. Uudet moottoripyöräsaappaani olivat vieläkin hieman kankeat.

 

Kotikotona olin paremmalla tuulella. Laitoin takkini kylpyhuoneeseen kuivumaan ja levitin tavarani vanhaan huoneeseeni.

Autoin äitiä kotitöissä, join kahvia ja söin riisipuuroa.

 

Myöhemmin päivällä lähdimme käymään hautausmaalla sytyttämässä kynttilän mummin ja papan haudalle.

Isä kyyditsi meidät sinne autollaan, paluumatkalla kävimme hakemassa veljeni hänen kotoaan.

 

Perillä kotona isä ja veli keskustelivat henkeviä olohuoneessa samaan aikaan kun minä ja äiti raadoimme keittiössä.  

 

Illemmalla nautimme jouluaterian, sitten söimme suklaakonvehteja ja joimme kahvia ja katselimme televisiota. 

 

Huomenna aion nukkua myöhään, ja aion varmaankin käydä kävelyllä lähimaastossa pehmentääkseni talvisaappaitani. Nyt kyllä kelpaa kun ei ole jäisiä teitä eikä umpihankia.