Nukuin yöni hyvin ja näin mukavia unia, yhdessä Martinlaaksoon rakennettiin uusia taloja ja toisessa opiskelin hauskassa koulussa.

Nousin aamulla kello kymmenen aikaan, otin aamulääkkeet ja join kahvia aamutakkisillani.

Äiti soitti minulle ja ehdotti että tapaisimme puolen tunnin sisällä, hän aikoi antaa minulle viikkorahan ja kuukausirahan; ensimmäinen annetaan yleensä perjantaisin ja toinen 15. päivä, mutta huomenna hän menee isän kanssa tapaamaan mummia joten hän antaa ne tänään.

 

Huuhtelin rähmät silmistä ja pukeuduin, ja lähdin tapaamaan äitiä Myyrmanniin. Hän antoi minulle rahat.

Kävelimme ympäriinsä, sitten menimme Citymarkettiin mistä äiti osti ruokaa ja keittiötarvikkeita, sitten hän tapasi jonkun tuttavan jonka kanssa hän jutteli.

 

Äidin lähdettyä menin Ärrälle lataamaan matkakorttini, seutua 16. heinäkuuta alkaen ja 15. elokuuta päättyen.

 

Ostin Hennes & Mauritzista farkkushortsit joihin on kirjailtu punaisia ruusuja, Cubuksesta aurinkolasit ja mustat legginsit, ja Bella- kirpputorilta pienen vaaleanpunaisen sydämenmuotoisen pahvirasian jossa on punaisia sydänkuvioita, vihreän geelikynttilän jonka sisällä on hiekkaa ja simpukoita, ja violetin fleece- pyjamahaalarin jonka rinnassa on kuva söpöstä piirretystä seeprasta ja hihoissa mustavalkoisia seepranraitoja.

 

Kotiin palattuani laitoin koriste- esineet paikoilleen, leikkasin vaatteista hintalaput pois ja sitten laitoin ne pyykkikoriin.

 

Pesin kaksi koneellista pyykkiä, silitin vanhoja pyykkejä, järjestelin tavaroitani, ja sitten minulle tuli tylsää joten päätin lähteä urbaanille seikkailulle.

 

Matkustin bussilla Rastilaan, matkalla juttelin ystäväni Emjuson kanssa. Minulle tuli oikein hyvä mieli siitä kuinka iloiselta hän kuulosti, hän on todella suloinen ihminen.

Perillä Rastilassa matkustin metrolla rautatientorille. Olin niin innostunut kirjoittamaan listoja älypuhelimellani josta alkoi olla akku lopussa, joten Helsinkiin päädyttyäni kävin vain asematunnelin Cybershopissa ja sitten matkustin junalla takaisin Myyrmäkeen.

 

Perillä kotona laitoin älypuhelimeni lataukseen, otin seinäkalenterini pois ilmoitustaululta ja merkitsin tärkeät päivät puhelimen kalenteriin, sen jälkeen heitin kalenterin kartonginkierrätykseen. En oikeastaan tarvitse seinäkalenteria, älypuhelin on kätevämpi vaihtoehto.

Juttelin ystävien kanssa Facebookissa, ja kirjoitin listoja aiheesta ”mummolaan otettavat matkatavarat” ja ”mitä lahjoja ostaa ystäville”. Siinähän se aika kului mukavasti.

 

Myöhemmin päivällä ystäväni Eleclya ja Odessa tulivat käymään, joimme kahvia ja söimme juustorinkeleitä, juttelimme ja naureskelimme, suunnittelimme että minä ja Eleclya menisimme tulevaisuudessa katsomaan elokuvat Liisan seikkailut Peilimaassa ja Captain America: Civil War, ja varmaan myös X- Men: Apocalypse. Suunnittelimme että tulisin viikonloppuna yöksi hänen luokseen.

 

Myöhemmin illalla kun he lähtivät, join lisää kahvia, otin iltalääkkeet, katselin Doctor Who:ta Netflixillä.

 

Huomenna aion siivota; pitää vaihtaa pyyhkeet, imuroida lattia, puleerata kylpyhuone, tuulettaa asunto, viedä roskat kierrätykseen, ja tiskata astiat. Aion myös mennä uimaan.