Eilen sain äidiltä kuukausirahan, 80 euroa jolla latasin matkakorttiini seutua 16. elokuuta alkaen, päättyen 15. syyskuuta. Ostin myös Henkka & Maukasta sievän pikku paketin jossa tulee sievät pikkuhousut viikon joka päivälle.

 

Illalla tein ensimmäistä kertaa itselleni kotikutoisen suolihuuhtelun, tai tarkemmin sanottuna tuuttasin vain vesiletkun sinne minne aurinko ei paista ja annoin veden solista. En tuntenut oloani sen kummemmaksi, joten minulla on varmaan tekniikka hukassa. Olen kuitenkin ajatellut mennä ihan oikeaan Colonic- suolihuuhteluun johonkin helsinkiläiseen kauneushoitolaan.

 

Näin unta jossa kipitin katua joka kulki Martinlaakson kirjaston ohi, oli synkkä ilta ja soraisia lumikasoja, ihmettelin että eikö nyt pitäisi olla elokuu, ja kiskoin talvitakin hupun päästäni katsellakseni ympärilleni tarkemmin. Sitten heräsin ja päätin nousta sillä unennäkö alkoi riittämään.

 

Hoidin aamutoimet ja lähdin tapaamaan vanhempiani. Soitin äidille eikä hän vastannut, isä vastasi ja kertoi olevansa äidin kanssa fillaroimassa, ja sanoi että voin mennä kotiin.

 

Matkustin bussilla, ja perillä kotikotona laitoin kahvia, tyhjensin ja täytin astianpesukoneen, ja sitten lähdin.

 

Kävelin tuttuja reittejä ympäriinsä, ja matkustin loppumatkan bussilla.

Kävin Myyrmannissa suunnittelemassa ensi viikon budjettia ja olin ilahtunut kun huomasin että Citymarket on ottanut Finlaysonin Muumi- käsipyyhkeet valikoimaansa. Siellä myytiin jo Muumi- kylpypyyhkeitä.

Olen päättänyt uusia pyyhevalikoimani; kun kävin vuonna 2010 Kiipulan ammattiopistoa, sain joka läsnäolopäivältä 17 euroa ateriakorvausta, sillä rahalla ostin uuden pyyhkeet jotka nyt ovet hiukke huonossa kunnossa, joten onkin aika ostaa uudet. Tarvitsen kolme kylpypyyhettä, saman verran käsipyyhkeitä keittiöön ja saman verran kylpyhuoneeseen.

 

Kotipihalla potkaisin buutsit jalastani, otin sukkani pois ja uitin jalkojani lasten hiekkalaatikon hiekassa, sitten menin nurmikolle istuskelemaan ja kirjoittamaan päiväkirjaa.

 

Kotiin palattuani aloin siivoamaan, jaksoin imuroida ja luututa lattian joka neliösentiltä. Sen jälkeen vein maton ulos tampattavaksi, ja pidin koko ajan keittiön ikkunaa ja parvekkeen ovea auki jotta ilma vaihtuisi. Luulen että ostan Clas Ohlsonilta tuulettimen.

 

Illan tullen ajattelin lähteä käymään uudelleen vanhempieni luona, mutta kello oli jo seitsemän illalla; siihen aikaan laitan kotonani verhot kiinni ja alan kokkaamaan iltapalaa.

 

Huomenna menen pitemmäksi aikaa vanhempieni luo, tällä kertaa voisin mennä fillarilla ja pyytää isää katsomaan mikä polkupyöräni takarenkaassa on vialla kun se pomppii ja tärisee kun ajan sillä.

Kotiin palattuani hoidan loput kotityöt.

 

Maanantaina minulla on ensimmäinen sähköhoito, ja minua vähän jännittää miten se vaikuttaa ensi viikon toimintaan sillä minulla on aika paljon menoa. Äiti lupasi tulla hakemaan minut, saapa nähdä että hän meuhkaa siitä enemmän kuin minä.