En ymmärrä miksi tämän viikon ajan minulla on ollut niin raivostunut olo, että olen ollut miltei murhan paniikkikohtauksen partaalla. Kuukautisteni viimeinen päivä oli viikko sitten, joten ei se ainakaan voi olla PMS. Olen muistanut ottaa lääkkeeni joka aamu ja ilta. Ehkä pitäisi vähentää kahvinjuontia, vaikka olenkin suuremmaksi osaksi juonut kofeiinitonta kahvia. Luulen että juon tästä lähtien maitokaakaota, se ei sentään sisällä kofeiinia.

 

Tänä aamuna noustuani minulla oli parempi olo. Otin aamulääkkeet ja yhden särkytabletin, sillä päässä tuntui lievä kivistys. Pesin kasvoni ja rasvasin ne Nivean kreemillä. Puin päälleni pupukuvioiset pyjamahousut ja valkoisen collegen jossa on luurankojen muodostaman hipsteribändin kuvia, ja muutamia kellertäviä tahroja joita en osaa enkä tahdokaan analysoida sen enempää.

 

Lähdin heti aamusta asioille; kävin Niman ompelimossa hakemassa korjatut vaatteeni, eli mustan trikoopuseron jonka oikean ranteen päärme oli purkautunut, ja neonpinkit vinyylikynsikkäät jotka olivat nekin purkautumassa sieltä sun täältä.

 

Kävin Iso- Myyrin Tokmannilla ostamassa kaksi paria rintaliivejä, nyt minulla on niitä yhteensä kahdeksan eli tarpeeksi. Ne olivat kaiken huipuksi viimeiset kappaleet ja tarjouksessa, ja maksoivat yhteensä 6 euroa. Ihme super.

 

Kävin Myyrmannin Suomalaisessa Kirjakaupassa ostamassa uuden päiväkirjan, ajattelin ostaa myös toisen mutta pidän kiinni siitä periaatteesta että ostan vain yhden päiväkirjan per viikko.

Palasin kotiin ja laitoin rintaliivit pyykkikoriin, päiväkirjan sijoitin lipaston päälle odottamaan kunnes jaksan/viitsin viedä sen alakerran varastohuoneeseen, trikoopuseron viikkasin ja laitoin kaappiini muiden puseroiden seuraksi, ja kynsikkäät laitoin naulakkoon odottamaan lämpimämpää säätä.

 

Lähdin uudelleen liikkeelle; matkustin P- junalla Helsinkiin ja sieltä metrolla Kamppiin, kävin Fredrikinkadun UFF- myymälässä ostamassa vintage- osastolta uuden mekon, ruskeanharmaata viskoosia jossa on pastellivärisiä pikkukukkia.

 

Löysin myös uuden ihkun mekon samalta vintage- osastolta, joka on Marimekon Puketti- kuvioinen; samanlainen a- linjainen retromekko jonka ostin viime viikolla, paitsi tämä on kirkkaanpinkki jossa on valkoisia kukkia.

 

Vaistoni kertoo minulle että UFF- liikkeiden viikkoalennus on tulossa, toivottavasti ei sillä se tarkoittaa sitä että kaikki ihkut vaatteet on myyty pois ennen kuin saan itse ostettua ne. Oi kohtaloa julmaa. Onneksi sen jälkeen tulee uusia vaatteita, jotka saattavat olla vielä ihkumpia.

 

Matkustin metrolla Hakaniemeen ja kävin Ekolossa ostamassa kaksi Humble Brush- hammasharjaa, yksi valkoinen ja yksi sininen, sitten kävin paikallisessa UFF- myymälässä ostamassa, enpäs paljastakaan, se oli lahja yhdelle ystävälle joka muuttaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

 

Matkustin metrolla Mellunmäkeen ja sieltä bussilla 560 Myyrmäkeen, on se mukava että kyseinen bussi kulkee arkisin kymmenen minuutin välein.

Kävin Myyrmannin apteekissa ostamassa paketin laastareita ja sitten kävin Citymarketissa ostamassa kaksi purkkia Niveaa. Ostan aina kaikki hygieniatuotteeni kaksin kappalein, etteivät ne lopu liian sukkelaan.

 

Kotiin palattuani laitoin uuden mekkoni pyykkikoriin, hygieniatuotteet keittiön kaappiin, ja kirjoittelin hieman nettipäiväkirjaa.

 

Yhtäkkiä tajusin että olin varmaan viimeisen puolen tunnin ajan väännellyt naamaani omituisesti, se on selkeä merkki siitä että minulla on mölyjä mahassa.

Hengitin pari kertaa syvään, sitten harrastin hieman naamajumppaa, sitten nielin neljä rauhoittavaa, ja tein pari voileipää. Ja niin siinä sitten kävi, että olin taas paniikkihäiriön partaalla.

 

Soitin äidilleni ja kysyin saanko tulla käymään, äiti sanoi että saan. Mietin etten ainakaan pönttöilisi vanhempieni valvovan silmän alla, en ainakaan paljoa.

Dösää odottaessani käyttäydyin selkeästi mielipuolisesti, muikistelin suutani ja potkin tyhjää ja ynisin itsekseni. Mietin pelkäävätkö ohikulkijat minua yhtä paljon kuin minä pelkään heitä.

 

Perillä kotikotona olin rauhallisempi. Juttelin niitä näitä vanhempieni kanssa, söin herneitä ja cashewpähkinöitä ja suklaavohveleita ja ruisleipää ruohosipulin makuisella creme bonjourilla ja join kahvia, mutta lopulta oli pakko lähteä kotiin sillä alkoi olla myöhäinen ilta.

 

Matkustin bussilla 574 Myyrmäkeen, kotiin palattuani minulla oli jo huomattavasti parempi olo.

Pesin kaksi koneellista pyykkiä ja vein ne kuivumaan alakerran kuivaushuoneeseen. Normaalisti käytän kuivaushuonetta vain lakanoiden kuivaamiseen, sillä ne eivät mahdu muualle sen jälkeen kun onnistuin hajottamaan suihkuverhotankoni, jonka päälle ne siis yleensä ripustin, mutta tällä kertaa halusin pyykkini kuivuvan ajoissa ennen mummolaan lähtöä.

Kuivaushuoneen ovessa on ilmoitus siitä että kyseinen huone siivotaan joka torstai aamukymmenen ja iltapäiväkahden välillä. Laitan herätyskellon soimaan puoli yhdeksältä huomisaamuna, menen hakemaan pyykit ja sitten palaan taas kotiini röhnöttämään. Olen ennenkin jättänyt pyykkiä sinne siksi ajaksi, mutta en viitsi ottaa riskiä.

 

Nyt oloni on parempi.

Sain tilattua nettikaupasta unelmieni kumppanin, eli höyrymopin (huom! häpeämätöntä mainostusta!). Se on sähköllä ja kraanavedellä toimiva vempele jota käytetään kuin moppia, jos sitä käyttää oikein niin minun ei tarvitse vuosiin ostaa erikseen lattiasaippuaa, hankausnestettä, wc- ankkaa, puhdistussuihketta, moppeja, rättejä, tai muuta roinaa.

Sain myös maksettua laskuja ja muutenkin hoideltua bisneksiä.

 

Huomenna menen siis heti aamusta hakemaan pyykit, minulla on myös kymmentä yli kahdelta vuosittainen tarkastus hammaslääkärillä. Pyydän heiltä jotain neuvoa hampaiden narskutteluun.

En ehdi ASPA:n ryhmään, enkä haluakaan, tällä viikolla on vuorossa biljardin pelaaminen.

Luulen että vietän päivän lukien kirjoja ja siivoskellen kotiani lomaltapaluu- kuntoon.