Yleensä näen unia joissa olen jossain suomalaisessa kaupungissa jossa olen vieraillut aiemminkin, kuten Kangasala, Tampere, Hämeenlinna, ja yleensä kun näen samaa unta toistuvasti, kaupunki näyttää samanlaiselta kuin edellisessä unessa, mutta erilaiselta kuin todellisuudessa.  

Viime yönä näin unta Kangasalasta, jossa isänpuoleinen isoäitini asuu. Hän on ainoa sukulaisistani johon olen vieläkin yhteydessä; soitan hänelle kerran viikossa ja käyn useasti vuodessa hänen luonaan yökylässä. 

Unessa Kangasalan keskusta oli ihan erilainen kuin muissa unissani, mutta unessa toistui sama kaava; halusin palata kotiin ja yritin epätoivoisesti etsiä oikeaa linja- autopysäkkiä ja löytää riittävästi käteistä kotiinpaluulippuun.

 

Noustuani otin aamulääkkeet, peseydyin ja pukeuduin ja sitten lähdin käymään vanhempieni luona.

Soitin äidilleni ja kerroin olevani tulossa kylään, äiti sanoi että hän oli isän kanssa asioilla Helsingissä.

Matkustin bussilla 335B Raappavuorelle, kävin kotikotona nauttimassa kupin kahvia, sitten lähdin bussilla 571 Myyrmäkeen.

 

Kotiin palattuani pesin kolme koneellista pyykkiä, imuroin asuntoni lattian, vein kaikki mahdolliset roskat eri kotitalousjätteet, biojätteet, metallit, kartongit, ja paperit. Ulkona oli aika navakka tuuli, se lennätti kassit parin metrin päähän ja levitti metallit ja kartongit pitkin nurmikkoa. Ei hätää, nostin ne siitä ja kannoin roskiin ja naureskelin mokomalle.

 

Myöhemmin päivällä kävin oikein pitkällä kävelylenkillä. Aurinko paistoi ja tuuli oli tyyntynyt, minua melkein huikaisi kotiani ympäröivän luonnon kauneus.

En kyllä jaksanut kävellä koko matkaa, puolivälissä jalkojani alkoi pakottamaan ja minua alkoi väsyttämään niin että päätin laahustaa viimeisillä voimillani Martinlaakson bussiasemalle ja matkustaa loppumatkan bussilla Myyrmäkeen.

 

Perillä kotona soitin äidilleni ja kerroin olevani tulossa kylään taas kerran, äiti sanoi että se on okei.

Matkustin bussilla Raappavuorelle, perillä kotikotona minulla oli niin kova nälkä että söin mitä vain keittiöstä löytyi; cashew- pähkinöitä, fetajuustoa, sinihomejuustoa, pakasteherneitä, ruisleipää ruohosipulin makuisella levitteellä, ja join kupin kahvia.