Viime yön nukuin taas sohvasängyllä, sillä en ollut vieläkään saanut vietyä oman sänkyni sijauspatjaa ulos puisteltavaksi ennen kuin laitan puhtaat lakanat sänkyyn.

Aamusella näin unta siitä että nousin, hoidin aamutoimet ja lähdin asioille, sitten heräsin ja tajusin nähneeni unta. Näin saman unen kerta toisensa jälkeen, ensin se huvitti mutta sitten se alkoi olla jo turhauttavaa, varsinkin kun unet alkoivat vääristyä ja aloin uneksia taivaalta satavista ystävänpäiväkorteista ja siitä että menin Martinlaakson uuden ostarin Lidliin ostoksille. Päätin hinata itseni sängystä ylös.

 

Otin aamulääkkeet, pukeuduin mustavalkoiseen The Ramones- fanipuseroon ja pinkkeihin Hello Kitty- fleecehousuihin. Kaulaani laitoin Queen Elsa- kaulakorun. Ajattelin laittaa korvakorut, mutta olen päättänyt etten pidä niitä ennen kuin ilmat lämpenevät; korvakorut saattavat takertua huivini reunaan tai takkini kaulukseen.

 

Käynnistin läppärini ja kirjauduin nettipankkiin; olin saanut rahaa, jee jee. Tilasin Etsystä uuden paidan: vaalean turkoosin sininen jossa on pinkki sydän rinnassa ja siinä sievällä kaunokirjoituksella teksti ”Mermaid”. Ihme ja kumma, PayPal- maksujärjestelmän kanssa ei tarvinnut vekstlata niin kuin yleensä, ja onneksi ehdin muuttaa toimitusosoitteen Kilterinrinteestä nykyiseen.

 

Sitten lähdin käymään pankissa nostamassa loput rahat. Minusta on mukavaa nostaa käteistä pankista, koska jokaisesta automaattinostosta veloitetaan yksi euro mutta pankin käteispalvelut ovat ilmaisia. On sitä paitsi mukava saada inhimillistä kontaktia. Kyseisen pankin kassatyöntekijä on Rose Tylerin näköinen kohtelias nuori nainen, hän kertoi minulle että Iso- Myyri aiotaan sulkea lopullisesti ja kassatoiminta siirtyy Tikkurilaan.

Tämä uutinen sai minut harmistumaan; mitä käy Tokmannille, Salon Piitalle, Niman ompelimolle, Pelastusarmeijan kirpputorille, SPR:n toimistolle ja muille paikoille joita olen aina arvostanut?

 

Kävin Tokmannilla ostamassa emohenkisen yöpaidan, vaalean violetin jossa on musta ruudullinen tähti rinnassa. Ostin myös uudet kunnolliset rintaliivit, samanlaiset mitkä minulla on nyt päällä. Ne ovat yllättävän mukavat, paremmat kuin kaarituelliset.

 

Kävin myös Myyrmannin Suomalaisessa Kirjakaupassa ostamassa syntymäpäiväkortin Vanessalle, ja kahdeksan taikamustekynää; kaksi vihreää, violettia, pinkkiä, ja vaaleansinistä.

Sitten menin Citymarkettiin ostamaan paketin alushousuja, viidet mustat puuvillaiset naisten kalsarit. Sen ohella ostin kaksi levyä Marabou Japp- toffeesuklaata ja kaksi Frezza Mocca- pullokahvia.

 

Perillä kotona laitoin uuden yöpaitani, rintaliivit, ja kalsarit pyykkikoriin, puolet kynistä penaaliini jota pidän aina mukana repussani, ja toisen puolen kirjoituspöytäni laatikkoon. Kirjoitin Vanessan syntymäpäiväkorttiin tervehdyksen, lähettäjän osoitteen, saajan osoitteen, ja lätkäisin siihen ensimmäisen luokan postimerkin sekä Priority- tarran.

 

Suurin osa iltapäivästä kului suklaata syödessä ja hampaiden vihlontaa sietäessä.

 

Kello puoli kolmelta iltapäivällä ovikelloni soi, luulin että siellä olisi ASPA- työntekijäni Kaarina, mutta siellä olikin toimintaterapeutti Tove läntiseltä psykiatrian poliklinikalta. Muistinkin juuri silloin, että olimme sopineet yhteisen tapaamisen.

Myöhemmin Kaarina saapui myös. Juttelimme eri aiheista, neuloin ja kirjoitin samalla, tiskasin astiat ja otin kuivuneet pyykit pois kuivaustelineestä ja viikkasin ne ja laitoin kaappiin.

 

Tapaamisen jälkeen sovimme, että minä ja Kaarina pitäisimme jokaviikkoisen kotikäynnin taas ensi viikon maanantaina kello puoli kolme iltapäivällä, ja minä ja Tove tapaisimme huomenna kello puoli kaksitoista aamupäivällä läntisellä psykiatrian poliklinikalla.

 

Lähdimme samaan aikaan, minä kävin postilaatikolla lähettämässä viimeiset myöhästyneet ystävänpäiväkortit ja Vanessan syntymäpäiväkortin, ja sitten päätin lähteä käymään Tyttöjen Talolla.

 

Matkustin bussilla 39 Kamppiin, sieltä metrolla Hakaniemeen, ja kappas mokomaa, Tyttis on kiinni tämän viikon ajan koska hiihtoloma. Naureskelin itsekseni ja sitten lähdin kotiin.

 

Matkustin metrolla rautatientorille ja sieltä P- junalla Myyrmäkeen. Kävin Myyrmannin Citymarketissa ostamassa maitoa ja voita.

 

Kävin muutamassa kaupassa katselemassa mitä ostaisin Heidille, Pinkille, ja Luisalle syntymäpäivälahjaksi.

Olin ratketa riemusta, kun huomasin että Gina Tricotissa myydään samanlaisia boheemiretkupaitoja mikä minulla on ollut peruskoulun kahdeksannesta luokasta asti; oliivinvihreä, mustia vaakaraitoja, poolokaulus, valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Minulla oli vielä muutama kymmenen euroa jäljellä, päätin etten tuhlaisi niitä kaikkia saman tien. Ostan sen sitten keskiviikkona, eli seuraavana rahapäivänä.

 

Palasin kotiin, laitoin ostokset jääkaappiin, ja vein sijauspatjani ulos tomutettavaksi. Piiskattuani sitä tarpeeksi kauan vein sen sisälle ja laitoin puhtaat lakanat sänkyyni. Enää pitäisi jaksaa tampata matto, luulen että teen sen huomenna.

 

Minulla oli hieman nälkä, joten kävin Myyrmannin Burger Kingissä ostamassa kolmet isot ranskalaiset jotka pyysin tarjoilijaa laittamaan yhteen isoon pussiin. Otin siellä kertyneet roskat mukaani, jotta voisin kierrättää ne.

 

Huomenna pitää olla ajoissa hereillä, minulla on tapaaminen toimintaterapeutti Toven kanssa kello puoli puoliltapäivin. Muistaakseni kokeilemme tänään ruuanlaittoa ja paistamme lettuja.

Menen varmaan käymään vanhempieni luona, sitten menen neljäksi iltapäivällä nuorten harrastusryhmään Myöhätuuleen. Toivottavasti Jasmin on siellä.

Loppuillaksi taidan mennä kuntosalille.