Nukuin yöni hyvin ja näin unta Taru Sormusten Herrasta- elokuvasta; kyseisessä unessa Sormusten ritarit piiloutuivat minua pusikkoon, istuin kivelle syömään karkkeja ja huusin ”Mä oon jo nähnyt teidät, tulkaa vaan esiin!”

 

Heräsin hyvin aikaisin, mutta en viitsinyt nousta vielä. Pyörin sängyssä yrittäessäni löytää mukavaa asentoa ja miettiä kohtauksia työn alla olevaan kirjaani.

 

Noustuani otin aamulääkkeeni, harjasin hampaani, pesin kasvoni ja rasvasin ne mummon Bellavita- voiteella, sitten puin päälleni tummansinisen Dirndl- mekkoni jota mummo kehui uskomattoman kauniiksi.

 

Aamiaisella söin riisipuuroa mustikkakiisselillä. Lähdin heti aamiaisen jälkeen käymään kaupassa ostamassa kolme litraa maitoa mummolle, halusin käydä kävelyllä järvenrannassa mutta en muistanut reittiä.

 

Perillä mummolassa kirjoittelin päiväkirjaa ja laitoin mummon kanssa lounaaksi lohi- kasviskeittoa. Mummo lähti käymään torilla, sillä aikaa venyttelin ja jumppasin. Minun pitäisi alkaa jumppaamaan kropan ohella myös jalkaterien ja kasvojen lihaksia joka päivä.

 

Mummon palattua torilta söimme lounaaksi keittoa ja ruisleipää homejuustolla ja keitetyillä punajuuren siivuilla. Jälkiruuaksi oli marjapuuroa ja kahvia.

 

Kävin uudestaan kävelyllä, tällä kertaa kävelin järven rantaa myöten ja kävin paikallisessa kirjastossa lainaamassa Anja Kaurasen kirjan Syysprinssi jota tykkään lukea mummon luona käydessäni. Kyseinen kirja muistuttaa minua Tampereesta, vaikka se sijoittuukin Helsinkiin; tässä viitisen vuotta sitten kun kävin mummon luona, kävimme yhdessä tätini (eli siis isäni siskon, kyseinen mummo on isänpuoleinen) luona kylässä, hän asuu Pispalanharjulla.

Kyseinen täti fanittaa Anja Kauras- Snellmannin kirjoja, löysin Syysprinssin hänen kirjahyllystään ja ahmin sen kannesta kanteen visiitin aikana ja tykästyin siihen. Siitä lähtien luen kirjaa aina mummon luona käydessäni.

 

Join päiväkahvit mummon kanssa ja autoin häntä pesemään ikkunat ja imuroimaan parvekkeen. Sen jälkeen söin välipalaksi omenakaurapaistosta kuohukermalla ja puolukoita maidolla ja sokerilla.

 

Suurimman osan päivästä nyhjäsin sisällä, surffailin netissä ja pelasin Pokémon: RED- peliä PlayR.org- sivustolla. Aion kasvattaa Psyduckistani Golduckin, ja kasvattaa Chanseyni ainakin tasolle 50.

 

Myöhemmin päivällä sanoin mummille lähteväni happihyppelylle. Kävin paikallisessa supermarketissa ostamassa Center- suklaanappipötkön ja Milky Way- suklaapatukan. Olin jo melkein unohtanut kuinka taivaalliselta suklaa maistuu.

 

Perillä mummolassa söimme yhdessä jäljellejäänyttä lounasta illalliseksi.

Illan tullen soittelin kavereilleni ja surffailin netissä.