Edellisessä asunnossani majaillessani sairastuin kuukauden välein flunssaan, nykyiseen asuntoon muutettuani en sairastanut yhtäkään nuhakuumetta kokonaiseen vuoteen.

Perjantaina sain sitten käheän kurkun, vuotavan nenän, särkyisen pään ja aivastuksetkin kuulostavat joltain viikinkiuroon sotahuudolta. Kuukautisetkin alkoivat samaan syssyyn.

Kuumetta minulla ei onneksi ole.

 

Lauantaina onnistuin fyysisesti pahasta olosta huolimatta siivoamaan asuntoni lattiasta kattoon; imuroin ja luuttusin lattian myös huonekalujen alta, jynssäsin kylpyhuoneen, pyyhin kirjoituspöydän ja keittiön tasot, järjestelin taide- esineeni ja pyyhin niistä pölyt, pesin monta koneellista pyykkiä, vein roskat kierrätykseen, ja pidin parvekkeen ovea ja keittiön ikkunaa auki jotta pierun lemu haihtuisi. En ymmärrä miksi, mutta koko lauantai meni hanuria narisuttaessa, ilmeisesti menkoista johtuen.

 

Nukuin makeat nokkaunet, herättyäni oli mukavan levollinen ja rauhallinen olo.

Suvi tuli käymään, hän toi mukanaan kahvia, kaakaota, sipsejä, suklaata, ja pienen muovisen ponihahmon jonka tukkaa voi kammata. Otimme kaveriselfieitä ja naureskelimme ja suunnittelimme yhteisiä synttärijuhliamme.

 

Sunnuntaina menin vanhemmilleni käymään, juhlistamaan isänpäivää. Olin pukeutunut kuin punk- henkinen Peppi Pitkätossu, äiti vähän märisi liian kireistä shortsihaalareistani.

Nukuin isänpäiväunet vanhalla sängylläni, äiti ja isä kävivät vuorotellen paijaamassa ennen kuin lähtivät käymään Ateneumissa. Minä söin sillä välin mitä herkkuja vain keittiöstä löytyi, sokeroituja munkkirinkilöitä, palasen suklaa- mango- kakkua, ja kourallisen sourcream & onion- perunalastuja.

 

Näin edellisenä yönä unta The Ramones- bändistä, Joey oli enkeli miesten joukossa.

Aamulla heräsin siihen että kurkkua poltteli, niskaa kivisti, ja terveysside piti vaihtaa.

Raotin peittoa sen verran että menin ottamaan aamulääkkeet, vaihtamaan siteen, ja sitten menin petiin kirjoittamaan päiväkirjaa.

Saatuani tarpeeksi nousin ylös, pesin naamani, ja päätin olla harjaamatta hampaitani etteivät kröhäpöppiäiset hyppisi hammasharjaani.

Päätin että pukeutuisin johonkin asuun jota en ole pitänyt vähään aikaan, tänään pukeuduin violettiin hameeseen jossa on geishojen kasvokuvia, ja musta pusero ja mustat legginsit niiden kanssa.

 

Vietin aamun tuskaillen mitä tekisin, pitkä maanantaipäivä edessä eikä mitään tekemistä, enkä kipeänä voinut tehdä kotitöitä.

Tein kuten yleensäkin Y- sukupolven edustajat tekevät tällaisessa eksistentiaalisessa kriisissä; päätin soittaa äidille ja kysyä saanko tulla käymään. Äiti sanoi että saan, mutta hän on kylläkin lähdössä SPR:n ryhmään.

 

Menin bussilla kun en voinut puolikuntoisena kävellä, kotikotona äiti oli jättänyt minulle 20 euroa.

Surffailin netissä ja nätissä äidin läppärillä, join kahvia, kirjoittelin päiväkirjaani.

 

Lähdin ennen kello kahta kotiin, bussipysäkillä kultainennoutaja haisteli hameeni helmaa. Kysyin siltä että tuoksunkos minä hyvältä, naureskelimme yhdessä koiran omistajan kanssa.

 

Perillä Myyrmäessä menin kotiin, huomasin saaneeni postissa ilmoituksen paketista joka odotti Myyrmäen postitoimistossa.

 

ASPA- työntekijäni tuli sovitusti visiitille jonka olin unohtanut, juttelimme niitä näitä ja huomasin että minun oli vaikea keksiä puheenaihetta kun olen oikeastaan voinut suhteellisen hyvin viime aikoina.

 

Sovimme uuden tapaamisen ensi viikon maanantaille, sitten lähdimme samalla ovenavauksella ulos.

Menin Myyrmannin postitoimistoon noutamaan paketin, ilahduin kun huomasin sen olevan Zoyalta, uusi- seelantilaiselta tuttavaltani, tiesin että se olisi se Halloween- paketti. Paketti tuoksui ihastuttavasti jollekin parfyymille.

Kävin Citymarketissa ostamassa hieman ruokatarvikkeita, samalla ostin uuden ”taide- esineen”; Barbie: Princess Power- lelusarjaan kuuluvan Chelsea- nuken. Heti kotona laitoin sen taide- esineideni joukkoon.

 

Avasin Zoyalta saamani paketin, ja hyppelin pitkin seiniä silkasta riemusta; siellä oli American Horror Story- televisiosarjasta tuttu Pepper the Pinhead- kaulariipus jonka laitoin samaten kaulaani ja olin iloinen, sillä olinkin ollut varma että asuni kaipaisi jotain korua. Siellä oli myös kaksi hyvältä tuoksuvaa vuohenmaitosaippuapalaa sievässä sifonkisessa kiristysnauhapussissa, olin iloinen sillä saippuapalat ja muut hygieniatuotteet ovat aina hyödyllisiä. Sain myös käsintehdyn pellenuken, joka oli todella hauska ja suloinen! Ja sen ohella vielä erikoisherkkua, kaksi pussillista hasselpähkinän makuista lattejauhetta. Niin ja hieno Halloween- kortti. KIITOS! ♥

 

Vietin loppupäivän sisällä, vein roskat ja tuuletin asuntoni sillä siellä haisi pierulle.

Maistoin Zoyalta saamaani hasselpähkinälattea, se olisi kaivannut hieman makeutusta mutta se helli karheaa kurkkuani.

Illan tullen hain maton parvekkeelta, päätin että tomuttaisin sen vasta ensi viikonloppuna.

Soitin veljelleni ja pyysin häntä tulemaan viikonloppuna kylään ja kokoamaan Ikeasta hommaamani piirongin. Puhelu alkoi pätkimään, joten lähetin hänelle tekstiviestin ja sovimme että hän saapuisi lauantai- iltapäivänä.

 

Huomenna on taas tukanpesupäivä, äiti onkin ehtinyt kotkottaa siitä kuinka nopeasti tukkani rasvoittuu. Huomenna menen myös Myöhätuulen nuorisoryhmään litkimään kaakaota ja kirjoittamaan päiväkirjaa.

Valitettavasti ryhmässä ei käy enää yhtä paljon porukkaa kuin menneenä keväänä, minä ja yksi toinen tyttö olemme vakiovieraita. Kyseinen tyttö tuntuu olevan masentunut, hän vain istuu pää painuksissa eikä tykkää puhua. Olen ajatellut ostaa hänelle jotain kivaa joululahjaksi.

 

Keskiviikkona on taas siunattu rahapäivä, en kyllä tiedä etukäteen paljonko sieltä välitystililtä rapsahtaa.

Hennes & Mauritzissa myydään kerrassaan upeita vaatteita, aion ostaa tällä viikolla punaruskean neuletakin ja vaaleanpunaisen puseron, ja Suomalaisesta Kirjakaupasta muutaman päiväkirjan kokoelmaani. Sitten vasta ostan viikon ruuat ja juomat.

Keskiviikko olisi taas kuntosalipäivä, saapa nähdä olenko vieläkin flunssassa silloin.

Torstaina on terapiaistunto, perjantaina äiti antaa minulle 80 euroa matkakortin lataamiseen, silloin on myös tukanpesupäivä. Pitää laittautua hienoksi, jotta äiti suvaitsee antaa rahaa :D

Lauantaina on siivouspäivä, ja kuntosalipäivä myös. Jos en siihen mennessä ole parantunut tästä flunssasta, niin johan on kumma.

Sunnuntaina jatkan siivoamista ja käyn vanhempieni luona.