Perjantai kului lähinnä siinä että näytin aivan sairaalta bokserilta, olin niin alakuloinen ja murheellinen jostain ihmeen ja kumman syystä.

Päätin etten tekisi mitään koko päivänä, otin aamulääkkeet ja menin takaisin petiin, siitä seurasi se että nukuin iltaan asti.

Noustuani puin pyjamahousut ja puseron päälle, ja lähdin käymään vanhempieni kotona; he olisivat vielä tämän päivän Kanarialla. Odotin kammoten lauantaita, se on jokaviikkoinen siivouspäivä. Jos en siivoa asuntoani lattiasta kattoon, kadun jälkeenpäin ja pidän itseäni laiskana. Tunsin itseni aivan Beatlesien Lady Madonnaksi.

 

Lauantaina kävin ostamassa pääsiäiskonvehteja, kotona nukuin päiväunet ja näin unta siivoamisesta. Mietin että siivoaminen olisi oikeastaan aika mukavaa jos sitä nyt viitsisi aloittaa, joten ponkaisin sängystä ja aloin siivota; vaihdoin pyyhkeet puhtaisiin, tiskasin astiat, imuroin ja luuttusin näkyvän osan lattiasta, jynssäsin vessanpöntön puhtaaksi, pesin ja ripustin koneellisen pyykkiä, pyyhin kirjoituspöydän ja keittiön tasot, vein roskat, tuuletin, otin lakanat pois sängystä ja vein olohuoneen maton, pikkumatot, sijauspatjani, tyynyni ja peittoni parvekkeelle yöksi.

Lauantai oli oikeastaan ihan jees päivä, vaikka iltaa kohden minua alkoi kiukuttamaan oikein urakalla ihan vain siksi että ääniharhat härnäsivät minua.

 

Edellisen yön nukuin sohvasängyllä, oman sänkyni sijauspatja oli parvekkeella tuulettumassa yön yli.

Nukuin hyvin ja näin unta suffrageteista, katutaiteesta kotini lähellä, Kiasmasta, ja siitä että oli aurinkoinen kesäpäivä eivätkä lumet silti sulaneet teiden vieriltä.

Heräsin aamulla siihen että selkääni kolotti, en ole ilmeisesti tottunut nukkumaan sohvasängyllä. Nautin kuitenkin kainalokarvojeni muikeasta hajusta.

 

Noustuani otin aamulääkkeet, ja yllätyksekseni sain harjattua hampaat ja peseydyttyä kiireestä kantapäähän.

 

Käytyäni läpi Facebookin ja Tumblrin päätin soittaa äidille ja kysyä, saanko tulla käymään. Hän sanoi että saan.

 

Matkustin bussilla 571 Raappavuorelle. Oli pilvinen päivä ja puiden oksilla oli lunta.

Äiti ja isä olivat siis palanneet Kanarialta, ja olivat yllättävän hyvällä tuulella.

 

Söin suklaata, cashew- pähkinöitä ja fetajuustoa ja söin kahvia, ja juttelin äidin kanssa asioista.

 

Myöhemmin päivällä jouduin kävelemään Martinlaakson bussiasemalle, sieltä matkustin bussilla 565 Myyrmäkeen.

 

Perillä kotona jatkoin kotitöitä; pesin koneellisen pyykkiä, vein roskat, imuroin ja luuttusin lattian huonekalujen alta, vein pestyt lakanat kuivumaan alakerran kuivaushuoneeseen.

Minun piti heittää roskiin räsymatto jota pidän eteisessä kenkienalusmattona; se oli ostettu ainakin viisitoista vuotta sitten Tiimarista, ja on niin revennyt ettei sitä enää matoksi tunnista. Ostan huomenna uuden Tigeristä, missä päin Helsinkiä nyt sitten satun käymään.

 

Kävin myös viemässä ja hakemassa pari päiväkirjaa alakerran varastohuoneesta.

Kirjoitin kolmelle ystävälleni myöhästyneet ystävänpäiväkortit; Vanessalle Australiaan, Veralle Latviaan, ja Hennalle joka asuu lähelläni.

 

Huomenna on taas ASPA- työntekijän visiittipäivä, Kaarina tulee kello puoli kolmelta iltapäivällä. On myös tukanpesupäivä ja viimeinen siivouspäivä, luulen että käyn suihkussa ja siivoan loppuun asti ennen kuin Kaarina tulee, jotta sekä minä että asumukseni olemme edustavan näköisiä.

On myös kuukausittainen fyrkkapäivä, ensi töikseni tilaan Etsystä nettikaupasta nimeltään imyourpresent ylisuuren taivaansinisen t- paidan jossa on pinkki sydän ja siinä teksti ”Mermaid”; ja lotusfairy- nimisestä kaupasta kaulakorun jossa on palanen ruusukvartsia ja hopeoitu aurinkosymboli. Olen ottanut tavakseni tilata Etsystä kaksi viimeistä tuotetta suosikkilistani lopusta joka 22. päivä.

Sitten menen nostamaan loput rahat, mieluiten heti aamulla sillä kun ASPA- visiitti on ohi, pankki on jo kiinni.

Näillä näkymin minun pitää ostaa käytännölliset rintaliivit Tokmannilta ja Marimekon yöpaita Pelastusarmeijan kirpputorilta.

Sitten siirryn Myyrmannin kauppakeskukseen ja ostan Ärrältä kaksi Spotify Premium- lahjakorttia, yhden käytän läppärilläni ja toisen Lumiallani jahka olen saanut siihen ladatuksi Spotify- palvelun. Ostan alushoususetin Citymarketista, ja Suomalaisesta Kirjakaupasta kymmenen ensimmäisen luokan postimerkkiä, ja kaksi jokaisen väristä taikamustekynää (violetti, pinkki, sininen, vihreä), eli siis yksi kotiin ja yksi penaaliin jota kannan mukanani, ja syntymäpäiväkortti Vanessalle, Pinkille, ja Luisalle.

Menen Helsinkiin käymään Tyttöjen Talolla, pitää käydä myös Tigerissä ostamassa kynnysmatto.